Täytetyt crespellet

2 h 20 min
4
0

Täytetyt crespellet

Teksti Ari-Pekka Auvinen
Kuvat Ari-Pekka Auvinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 kpl)

  • 4 kplmunaa
  • 2 rklruokaöljyä
  • 1/4 tlsuolaa
  • 3 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 3 1/2 dlvettä
  • 3 dlkevytmaitoa

Paistamiseen

  • 2 rklvoita

Kastike

  • 1/2 dloliiviöljyä
  • 4 dlsipulia (silputtuna)
  • 4 kplvalkosipulinkynttä (hienonnettuna)
  • 1/2 kpllehtiselleriä
  • 2 rkltuoretta basilikaa (hienonnettuna)
  • 1 rkltuoretta oreganoa (hienonnettuna)
  • 500 gtomaattimurskaa
  • 500 gkirsikkatomaattia
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Täyte

  • 3 rkloliiviöljyä
  • 2 dlsipulia (silputtuna)
  • 2 kplvalkosipulinkynttä (hienonnettuna)
  • 300 gpinaattia (pakaste)
  • 2 rklpunaviinietikkaa
  • 150 gmozzarellajuustoa (raasteena)
  • 1 dlparmesaanijuustoa (raasteena)
  • 200 gricottajuustoa
  • 1/4 tlmuskottipähkinää
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Tee näin

2 h 20 min
{
AKTIIVINEN1 h 20 min
PASSIIVINEN1 h

Riko munat kulhoon. Vatkaa joukkoon öljy, suola ja jauhot. Lisää vesi ja maito sekoittaen. Anna taikinan levätä vähintään puoli tuntia ennen paistamista.

Kuumenna lettupannu ja sivele siihen hieman voita tai öljyä. Kaada pannuun juuri sen verran taikinaa, että sitä riittää pannun pohjan peittämiseksi kauttaaltaan. Levitä taikinaa kallistelemalla pannua. Paista noin minuutti tai kunnes taikinaa asettuu ja muuttuu kullankeltaiseksi.

Käännä ympäri ja paista toiselta puolelta vain pieni hetki. Kokoa crespellet pinoksi lautaselle. Voitele pannua hieman jokaisen räiskäleen välissä.

Kuumenna oliiviöljy kastiketta varten suuressa paistinpannussa. Lisää sipuli, valkosipuli ja viipaloitu varsiselleri. Paista miedolla lämmöllä, kunnes sipulit ovat läpikuultavia. Lisää basilika sekä oregano ja sekoita. Lisää tomaattimurska sekä pilkotut tuoreet tomaatit. Keitä noin 10 minuuttia, mutta älä anna kastikkeen kuivua.

Kuullota täytteen sipulit paistinpannulla miedolla lämmöllä. Lisää sulatettu pinaatti sekä punaviinietikka ja anna hautua pari minuuttia.

Sekoita juustot keskenään kulhossa. Lisää muskottipähkinä, suola, pippuri ja sipuli-pinaattiseos. Sekoita. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Levitä pari desiä tomaattikastiketta korkealaitaisen uunivuoan pohjalle. Sivele pari-kolme reilua ruokalusikallista täytettä jokaisen crespellen keskelle ja kääri räiskäleet rullalle. Asettele täytetyt crespellet vieri viereen yhdeksi kerrokseksi vuokaan. Jätä niiden saumakohdat alaspäin. Kaada lopuksi jäljellä oleva tomaattikastike crespellejen päälle. Paista uunissa noin puoli tuntia.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä