Maku

Täytetty possun fileerulla

1 h 20 min
3.7
3

Täytetty possun fileerulla

GL
MU
3
3.7
Täytetty possun fileerulla on herkullinen vaihtoehto joulupöytään. Tarjoa possun fileerullaa joulunajan juhlissa. Suosittelemme!
Teksti Kaisa Vasamaa
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 1 kplsipulia
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 kplpunaista paprikaa
  • 1 rklruokaöljyä
  • 1000 gporsaan ulkofileetä
  • 1/2 dlsinappia
  • 300 gparmankinkkua
  • 1 dlparmesaanijuustoa (raasteena)
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1/2 tlsuolaa

Tee näin

1 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN1 h

Täytetty possun fileerulla valmistuu näin:

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Huuhtele paprika ja halkaise se. Poista siemenet ja leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi. Paista sipulit ja paprikakuutiot öljyssä paistinpannulla. Anna jäähtyä.

Leikkaa porsaan filee auki tasaiseksi levyksi. Nuiji pinta kevyesti. Sivele filee sinapilla. Levitä sipulipaprikaseos, parmankinkku ja juustoraaste lihan päälle. Kääri filee rullalle ja sido puuvillalangalla. Hiero pintaan suolaa ja mustapippuria.

Ruskista fileen pinta nopeasti kuumalla pannulla. Nosta possunfilee uunivuokaan.

Kypsennä täytettyä possun fileerullaa 175 asteessa noin tunti.

Kääri kypsä filee hetkeksi folioon vetäytymään. Poista langat ja viipaloi possunliha.

Tarjoa täytetty possun fileerulla kastikkeen, juuresten ja raikkaan salaatin kanssa.

MITÄ PIDIT?
3.7
Katso myös nämä