Maku

Tattimuhennos

30 min
4
1

Tattimuhennos

MU
KA
1
4
Teksti Marita Joutjärvi
Kuvat Martti Leppä
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 2 rklruokaöljyä
  • 300 gtatteja
  • 1 kplsipulia
  • 2 rklvehnäjauhoja
  • 4 dlruokakermaa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlvalkopippuria
  • 1/2 dlruohosipulia (silputtuna)

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN20 min

Kuumenna pannulla öljy. Ruskista hienonnetut sienet ja sipuli kevyesti.

Ripota vehnäjauhot joukkoon. Lisää neste vähitellen, koko ajan sekoittaen. Mausta ja hauduta muhennosta 10–15 minuuttia.

Tarkista maku ja ripottele pintaan väriksi yrttisilppua.

•Voit maustaa tattimuhennoksen halutessasi tilkalla sherryä, portviiniä tai madeiraa.

•Tarjoa muhennos pastan tai perunoiden kanssa, paistin tai pihvin seurassa.

•Levitä muhennos kalafileen päälle ja gratinoi uunissa.

•Täytä letut muhennoksella, kietaise rulliksi, ripottele pintaan juustoraastetta ja kuumenna uunissa.

•Kun teet muhennoksen kuivatuista tateista, liota 50g sieniä noin tunnin ajan. Käytä liotusvesi osana nestettä.

•Samaan muhennokseen tarvitset noin 3 dl pienennettyjä, pakastettuja tatteja.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä