Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Suolainen taikapannari

2 h 45 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 2 h 0 min

Suolainen taikapannari muodostaa uunissa kolme kerrosta kuin itsestään! Kananmunainen herkku saa lisämakua juustoraasteesta ja kinkusta.

31.10.2016
Reseptin ainekset
12 palaa
100 g
voita
5 dl
kevytmaitoa
4 kpl
munaa (M-koko)
1 tl
suolaa
1/4 tl
omenaviinietikkaa
2 tl
tomusokeria
2 dl
vehnäjauhoja
75 g
juustoa (rasvaa 25-35 %) (1 1/2 dl raastetta)
1-2 rkl
persiljaa (hienonnettuna)
Lisäksi
7 kpl
kinkkuleikkelettä (viipaletta)
7 kpl
kirsikkatomaattia (tai miniluumutomaattia)
15 g
juustoa (rasvaa 25-35 %) (2 rkl raastetta)

Valmista suolainen taikapannari näin:

Mittaa voi ja maito kattilaan. Lämmitä, kunnes voi on sulanut.

Erottele munien valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa valkuaiset napakaksi vaahdoksi. Lisää loppuvaiheessa suola ja omenaviinietikka. Vatkaa vielä hetki.

Pese ja kuivaa vatkaimet. Vatkaa isossa kulhossa keltuaiset vaaleaksi vaahdoksi. Lisää loppuvaiheessa tomusokeri siivilöiden ja vatkaa vielä hetki.

Lisää keltuaisvaahtoon maito-voiseos samalla sekoitellen. Ripottele joukkoon jauhot, juustoraaste ja persilja. Sekoita tasaiseksi. Taikinan kuuluu olla löysää.

Nostele taikinan joukkoon valkuaisvaahto. Sekoittele nostellen. Valkuaisvaahto ei sekoitu taikinaan kokonaan, vaan sen kuuluu jäädä osittain möykkymäiseksi taikinan pinnalle.

Kaada taikina noin 20 cm x 20 cm:n kokoiseen voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan.

Saksi kinkku suikaleiksi ja ripottele suikaleet vuokaan. Jos ne jäävät kokonaan taikinan pinnalle, paina niitä sormin hiukan syvemmälle.

Leikkaa tomaatit neljään osaan ja ripottele vuokaan. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Älä välitä, vaikka täytteet uppoavat taikinan sisään vain osittain.

Kypsennä taikapannaria 150-asteisessa uunissa noin tunti. 

Anna suolaisen taikapannarin jäähtyä täysin ennen kuin leikkaat sen paloiksi.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt