Suolainen taikapannari

2 h 45 min
5
0

Suolainen taikapannari

Suolainen taikapannari muodostaa uunissa kolme kerrosta kuin itsestään! Kananmunainen herkku saa lisämakua juustoraasteesta ja kinkusta.
Teksti Kati Pohja
Kuvat Kreetta Järvenpää
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 palaa)

  • 100 gvoita
  • 5 dlkevytmaitoa
  • 4 kplmunaa (M-koko)
  • 1 tlsuolaa
  • 1/4 tlomenaviinietikkaa
  • 2 tltomusokeria
  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 75 gjuustoa (rasvaa 25-35 %) (1 1/2 dl raastetta)
  • 1-2 rklpersiljaa (hienonnettuna)

Lisäksi

  • 7 kplkinkkuleikkelettä (viipaletta)
  • 7 kplkirsikkatomaattia (tai miniluumutomaattia)
  • 15 gjuustoa (rasvaa 25-35 %) (2 rkl raastetta)

Tee näin

2 h 45 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN2 h

Valmista suolainen taikapannari näin:

Mittaa voi ja maito kattilaan. Lämmitä, kunnes voi on sulanut.

Erottele munien valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa valkuaiset napakaksi vaahdoksi. Lisää loppuvaiheessa suola ja omenaviinietikka. Vatkaa vielä hetki.

Pese ja kuivaa vatkaimet. Vatkaa isossa kulhossa keltuaiset vaaleaksi vaahdoksi. Lisää loppuvaiheessa tomusokeri siivilöiden ja vatkaa vielä hetki.

Lisää keltuaisvaahtoon maito-voiseos samalla sekoitellen. Ripottele joukkoon jauhot, juustoraaste ja persilja. Sekoita tasaiseksi. Taikinan kuuluu olla löysää.

Nostele taikinan joukkoon valkuaisvaahto. Sekoittele nostellen. Valkuaisvaahto ei sekoitu taikinaan kokonaan, vaan sen kuuluu jäädä osittain möykkymäiseksi taikinan pinnalle.

Kaada taikina noin 20 cm x 20 cm:n kokoiseen voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan.

Saksi kinkku suikaleiksi ja ripottele suikaleet vuokaan. Jos ne jäävät kokonaan taikinan pinnalle, paina niitä sormin hiukan syvemmälle.

Leikkaa tomaatit neljään osaan ja ripottele vuokaan. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Älä välitä, vaikka täytteet uppoavat taikinan sisään vain osittain.

Kypsennä taikapannaria 150-asteisessa uunissa noin tunti. 

Anna suolaisen taikapannarin jäähtyä täysin ennen kuin leikkaat sen paloiksi.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä