Souvlakivartaat kanasta
{
Aktiivinen
Passiivinen
Kreikan matkalla ei voinut välttyä Souvlakilta. Tunnetuin lienee possu-ja lammasversiot mutta kana iski itselle parhaiten.
4.1
Kuvat
Julkaistu 6.9.2015

Souvlakivartaat kanasta
Reseptin ainekset (4 kpl)
- 4 kplbroilerin rintafileitä
- ½ dloliiviöljyä
- 1 kplsitruunan mehu
- 2 kplrosmariini oksa
- 2 kpltimjamin oksaa
- 3 kplvalkosipulinkynsi silputtuna
- 2 tlsokeria
- 1 tlsuolaa
- 1 tlmustapippuria rouhittuna
Yhdistä marinadin ainekset suolaa lukuunottamatta keskenään
Leikkaa kana n. tulitikkuaskin kokoisiksi paloiksi ja laita kanat pussiin
Kaada pussiin kanojen sekaan myös marinadi
Anna marinoitua kylmässä yön yli
Ota kanat pussista ja pyyhi marinadi pois
Pujota kanat varrastikkuihin ja suolaa
Lämmitä uuni 250 asteeseen
Paista kanoja uunipellillä n.6min, käännä ja paista vielä 6min
Tarjoa fetasalaatin, tsatsikin, hummuksen ja pitaleivän kera