Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Sitruunainen fenkoli-lihapata

2 h 5 min
{
Aktiivinen 35 min
Passiivinen 1 h 30 min
27.11.2012
Reseptin ainekset
10 annosta
1050 g
naudanpaistia (paloina, esim. Atria Kulinaari pihvinaudan palapaistia)
3 rkl
voita
3 rkl
rypsiöljyä
3 kpl
sipulia
1
kokonaista valkosipulia
2 tl
paprikajauhetta
3 kpl
laakerinlehteä
1 tl
suolaa
3/4 tl
mustapippuria
1 kpl
fenkolia
190 g
hillosipuleita
95 g
aurinkokuivattua tomaattia
200 g
paprikaa (paahdettuja, säilyke)
1 kpl
sitruunaa
2
punaviiniä (täyteleistä)
3 rkl
lihafondia
3 rkl
sitruunamehua
2 rkl
hunajaa
1 rkl
rosmariinia
1 1/2 dl
smetanaa
3 rkl
tummaa kastikesuurustetta
Tarjoiluun
1 kpl
sitruunaa

Ruskista huoneenlämpöiset lihapalat kolmessa erässä voi-öljyseoksessa kauniin ruskeiksi ja siirrä reilun kokoiseen liedenkestävään pataan.

Huuhtele pannu tilkalla vettä joka erän jälkeen ja kaada lihojen joukkoon.

Kuori sipulit ja valkosipulit. Leikkaa sipulit reiluksi suikaleiksi ja murskaa valkosipulit karkeaksi rouheeksi. Ruskista sipulit pannulla, sekoita joukkoon paprikajauhe ja lisää lihojen sekaan.

Mausta ruoka laakerinlehdillä, suolalla ja pippurilla. Anna hautua kannen alla tunnin ajan ja lisää tarvittaessa hieman vettä.

Leikkaa fenkoleista kova kanta pois. Valuta hillosipulit, tomaatit ja paprikat. Suikaloi fenkolit, tomaatit ja paprikat. Raasta sitruunankuori kasvisten päälle.

Sekoita kasvikset lihojen joukkoon. Lisää tilkka vettä, viini, fondi ja sitruunamehu. Mausta hunajalla ja rosmariinilla. Hauduta vielä noin 30 minuuttia ja lisää vettä tarpeen mukaan.

Sekoita joukkoon smetana ja suuruste.

Sekoita sitruunaista fenkoli-lihapataa ja kiehauta varovasti.

Tarjoa sitruunaisen fenkoli-lihapadan lisäksi riisiä ja viimeistele annos sitruunalohkolla.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt