Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Sitruuna-fenkolimarinoitu munakoiso on koukuttavan raikas lisuke salaatteihin ja grilliruoan kaveriksi

1 h 35 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 15 min

Tarjoa raikas marinoitu munakoiso grilliruoan lisukkeena, salaatissa tai bruschetan päällä fetajuuston kera. Kokeile myös risoton tai pastan joukossa.

13.5.2024
Reseptin ainekset
4 annosta
1
munakoiso
½
pieni fenkoli
1 tl
suolaa
3 rkl
oliiviöljyä
¾ dl
sitruunanmehua
½
sitruunan raastettu kuori
1 rkl
täysjyväsinappia
1 rkl
hunajaa
1 rkl
sokeria
½ rku
lehtipersiljaa tai basilikaa

Sitruuna-fenkolimarinoitu munakoiso – ohje:

  1. Pese munakoiso ja viipaloi ½ cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Levitä viipaleet leivinpaperin päälle uunipellille. Ripottele pinnalle suolaa. Itketä munakoisoja 10 minuuttia. Pyyhkäise pinta kuivaksi talouspaperilla.
  2. Paahda munakoisoja uunissa 225 asteessa 15–20 minuuttia.
  3. Pese fenkoli huolellisesti ja viipaloi mahdollisimman ohuiksi lastuiksi esimerkiksi vihannesleikkurilla.
  4. Sekoita kulhossa öljy, sitruunanmehu ja hyvin pestyn sitruunan raastettu kuori, sinappi, hunaja ja sokeri. Lisää fenkoli ja munakoiso. Lisää hienonnettu lehtipersilja tai basilika. Anna maustua kylmässä vähintään 1 tunti.

Vinkki!

Munakoisoviipaleet itketetään eli annetaan tihkua suolattuina ennen paistamista. Suolatut munakoisoviipaleet maistuvat parhaimmilta ja paistuvat napakoiksi.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt