


Sitruuna-fenkolimarinoitu munakoiso on koukuttavan raikas lisuke salaatteihin ja grilliruoan kaveriksi
1 h 35 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 15 min
Tarjoa raikas marinoitu munakoiso grilliruoan lisukkeena, salaatissa tai bruschetan päällä fetajuuston kera. Kokeile myös risoton tai pastan joukossa.
Reseptin ainekset
4 annosta
1
munakoiso
½
pieni fenkoli
1 tl
suolaa
3 rkl
oliiviöljyä
¾ dl
sitruunanmehua
½
sitruunan raastettu kuori
1 rkl
täysjyväsinappia
1 rkl
hunajaa
1 rkl
sokeria
½ rku
lehtipersiljaa tai basilikaa
Sitruuna-fenkolimarinoitu munakoiso – ohje:
- Pese munakoiso ja viipaloi ½ cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Levitä viipaleet leivinpaperin päälle uunipellille. Ripottele pinnalle suolaa. Itketä munakoisoja 10 minuuttia. Pyyhkäise pinta kuivaksi talouspaperilla.
- Paahda munakoisoja uunissa 225 asteessa 15–20 minuuttia.
- Pese fenkoli huolellisesti ja viipaloi mahdollisimman ohuiksi lastuiksi esimerkiksi vihannesleikkurilla.
- Sekoita kulhossa öljy, sitruunanmehu ja hyvin pestyn sitruunan raastettu kuori, sinappi, hunaja ja sokeri. Lisää fenkoli ja munakoiso. Lisää hienonnettu lehtipersilja tai basilika. Anna maustua kylmässä vähintään 1 tunti.
Vinkki!
Munakoisoviipaleet itketetään eli annetaan tihkua suolattuina ennen paistamista. Suolatut munakoisoviipaleet maistuvat parhaimmilta ja paistuvat napakoiksi.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat