


Sitruksinen voikukkahillo
2 h 0 min
{
Aktiivinen 1 h 0 min
Passiivinen 1 h 0 min
Voikukista valmistettu hillo maistuu hunajaiselta. Appelsiini ja sitruuna antavat hillolle sopivaa kirpeyttä, mikä viimeistelee maun.
Reseptin ainekset
40 annosta
Voikukkahillo
1,5 l
voikukkia
4 dl
vettä
4 dl
hillosokeria
0,5 dl
appelsiinin mehua
2 rkl
sitruunan mehua
2
appelsiinin kuori raastettuna (luomu)
Voikukkahillo – ohje:
- Poimi nuoria voikukkia kannelliseen astiaan. Otököiden pitäisi kiivetä kanteen, jolloin ne on helppo poistaa.
- Nypi terälehdet irti kukista ja huuhdo ne siivilässä.
- Lisää terälehdet ja vesi kattilaan. Kiehauta ja jätä hautumaan kansi päällä 60 minuutiksi.
- Siivilöi terälehdet pois ja lisää voikukkaveteen hillosokeri, appelsiinimehu, sitruunamehu ja appelsiinin kuori.
- Kiehauta noin 5 minuuttia.
- Anna seoksen jäähtyä kunnes appelsiinin kuori ei enää putoa pohjaan. Purkita voikukkahillo.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat