Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Sipulikeitto – täydellisen klassikon salaisuus on sipuleiden huolellinen karamellisointi

1 h 25 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 1 h 0 min

Sipulikeitto valmistuu yksinkertaisista aineksista mutta maistuu taivaalliselta. Ranskalainen klassikkokeitto on herkullinen tapa hyödyntää kuivahtaneet leivät ja jääkaappiin unohtuneet juustonkannikat!

22.1.2024
Reseptin ainekset
4 annosta
1 kg
keltasipulia
4
valkosipulinkynttä
50 g
voita
1 tl
sokeria
8 dl
vettä
2 dl
valkoviiniä
3 rkl
lihafondia
2 rkl
timjamia (hienonnettuna)
1
laakerinlehti
½ rkl
mustapippuria
1 tl
suolaa
Lisäksi
4
viipaletta maalais- tai hapanjuurileipää
200 g
gruyèrejuustoa raastettuna
½ tl
worcesterkastiketta

Sipulikeitto – ohje:

  1. Kuori ja viipaloi sipulit. Kuori ja hienonna valkosipulit.
  2. Sulata voi isossa kattilassa. Lisää sipulit ja hauduta keskilämmöllä 20 minuuttia välillä sekoittaen. Lisää sokeri ja jatka hauduttamista vielä 10 minuuttia, kunnes sipulit karamellisoituvat ruskeiksi ja pehmeiksi.
  3. Lisää vesi, viini, fondi, 1,5 rkl timjamia, laakerinlehti ja pippuri. Hauduta 20–30 minuuttia. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
  4. Viipaloi leipä ja paahda leivänpaahtimessa tai uunissa 200 asteessa noin 5 minuuttia. Leikkaa viipaleet kahtia. Raasta juusto.
  5. Jaa keitto neljään uuninkestävään kulhoon. Pane leipäviipaleet annosten päälle. Ripottele päälle juustoraaste ja loput timjamit. Lisää muutama tippa worcesterkastiketta.
  6. Gratinoi 250-asteisen uunin grillivastuksen alla 7–10 minuuttia, kunnes juusto sulaa ja ruskistuu.

Vinkki!

Voit korvata viinin laimennetulla sitruunanmehulla. Jos pöydässä on kasvissyöjiä, korvaa lihafondi kasvisfondilla.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt