Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Suolaista ja makeaa

Sinihomejuusto-ruusukaalisalaatti – ah, miten maukas suolaisen ja makean liitto!

30 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 15 min

Herkullinen lämmin salaatti syntyy makoisista ruusukaaleista, makeista rypäleistä, aromikkaasta sinihomejuustosta, manteleista ja hunajaisesta kastikkeesta.

29.11.2024
Reseptin ainekset
4 annosta
400 g
ruusukaaleja
½ rs
tummia viinirypäleitä
2 rkl
oliiviöljyä
½ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
½ tl
kuivattua timjamia
2 dl
pyöreitä vehnänjyviä (Myllärin)
50 g
manteleita
1 ps (noin 65 g)
rucolaa
½ pkt (à 170 g)
Aura-juustoa
Hunaja-limevinegretti
2 tl
hunajaa
¼ tl
chilihiutaleita
2 rkl
rypsiöljyä
1
limen mehu
½ tl
suolaa

Lämmin ruusukaalisalaatti – ohje:

  1. Huuhtele ruusukaalit. Leikkaa kannat pois ja poista uloimmat lehdet, jos ne ovat tummat. Halkaise ruusukaalit puoliksi.
  2. Levitä ruusukaalit ja huuhdellut viinirypäleet leivinpaperin päälle pellille. Pirskota öljyä päälle ja mausta suolalla ja pippurilla. Ripottele timjamia rypäleiden päälle. Paahda kaaleja ja rypäleitä 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Kaalit saavat jäädä napakoiksi.
  3. Keitä vehnänjyvät pakkauksen ohjeen mukaan.
  4. Paahda manteleita kuivalla kuumalla pannulla muutama minuutti. Rouhi mantelit pienemmäksi.
  5. Valmista kastike kuumentamalla hunajaa ja chilihiutaleita mikrossa noin 30 sekuntia. Sekoita loput kastikkeen aineet hunajan joukkoon.
  6. Kokoa salaatti levittämällä rucola tarjoiluastian pohjalle. Levitä ruusukaalit, rypäleet ja vehnänjyvät päälle. Murusta sinihomejuusto pinnalle. Ripottele pähkinät päälle ja kaada kastike salaatin joukkoon.

Vinkki!

Voit korvata sinihomejuuston esimerkiksi fetalla tai paistetulla halloumilla.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt