Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Ranskalainen klassikko

Simpukat merimiehen tapaan – paras ohje klassikkoherkun valmistamiseen!

45 min

Moules Marinières eli sinisimpukat merimiehen tapaan on klassikkoasemansa ansainnut. Annoksen sydän on herkullinen liemi, jossa simpukat haudutetaan nopeasti. Tarjoa simpukat tuoreen leivän kanssa, jotta saat liemen talteen viimeistä pisaraa myöten.

17.1.2025
Reseptin ainekset
2 annosta
1 kg
tuoreita sinisimpukoita
2
salottisipulia
2
valkosipulinkynttä
2 rkl
voita
1 rkl
kalafondia
1 dl
vettä
2 dl
kuivaa valkoviiniä
2 dl
kuohukermaa
½ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
½ rku
lehtipersiljaa hienonnettuna
Lisäksi
1
rapeakuorinen patonki

Simpukat merimiehen tapaan – ohje:

  1. Puhdista simpukat harjaamalla ne juuresharjalla juoksevan veden alla. Poista simpukoiden parta. Heitä pois kuoreltaan vaurioituneet ja sellaiset, jotka eivät sulkeudu napsauttamalla kuorta. Laita simpukat lävikköön valumaan.
  2. Kuori ja hienonna salottisipulit ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipuleita voissa isossa kannellisessa kattilassa, kunnes ne ovat kunnolla pehmenneet. Lisää valkoviini, vesi, kalafondi ja kerma. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Anna liemen kiehahtaa.
  3. Lisää simpukat ja keitä kovalla lämmöllä kannen alla noin 3 minuuttia. Ravista kattilaa välillä. Simpukat ovat valmiita, kun kuoret ovat auenneet. Poista aukeamattomat simpukat.
  4. Lisää hienonnettu persilja ja nosta simpukat tarjoiluvadille. Valuta päälle keitinlientä. Tarjoa vaalean leivän tai maalaisranskalaisten kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt