Silakkapihvit

35 min
3.9
0

Silakkapihvit

MU
0
3.9
Teksti Sonja Blåberg
Kuvat Sanna Peurakoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 500 gsilakkafileitä
  • 2 tlsuolaa
  • 1/2 tlvalkopippuria
  • 6 rkltuoretta tilliä (hienonnettuna)

Pinnalle

  • 2 rklruokaöljyä
  • 2 rklkorppujauhoja

Paistamiseen

  • 2 rklvoita

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN

Lado puolet fileistä nahkapuoli alaspäin leivinpaperin päälle. Mausta suolalla ja pippurilla. Levitä tillisilppu fileille. Aseta kunkin fileen päälle toinen filee nahkapuoli ylöspäin. Sivele pihvien pinta kevyesti öljyllä ja ripottele pinnalle korppujauhetta.

Sulata pannulla voita ja lado pihvit kuumennettuun pannuun vierekkäin. Paista silakkapihvit hitaasti kauniin ruskeiksi molemmilta puolilta. Tarjoa silakkapihvit perunamuusin kanssa.

•Kevennetty: Paista silakkapihvit ilman voita uunin keskitasossa noin 15 minuuttia. Käytä täytteeseen lisäksi hienonnettuja kasviksia.

•Karsittu: käytä gluteenittomiin silakkapihveihin tavallisen korppujauheen tilalla gluteenitonta korppujauhetta.

•Uudistettu: kokeile täytteeseen erilaisia yrttejä, esimerkiksi basilikaa. Tuorejuustot tekevät täytteestä mehevän, esimerkiksi piparjuurituorejuusto sopii silakoihin loistavasti.

MITÄ PIDIT?
3.9
Katso myös nämä