Maku

Silakkapihvit – kalaruokien ikiklassikko saa rapean pinnan voissa paistamalla

35 min
MU
4.14
1

Silakkapihvit ovat helppo ja nopea arkiruoka. Pannulla voissa paistamalla saat silakkapihveihin ihanan rapean pinnan. Älä unohda tuoretta tilliä! Se kruunaa klassikkoruoan.
Tulosta
Kuvat Sanna Peurakoski

Ainekset (4 annosta)

  • 500 gsilakkafileitä
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlvalkopippuria
  • 1/2 dltuoretta tilliä (hienonnettuna)

Pinnalle

  • 2 rklrypsiöljyä
  • 2 rklkorppujauhoja

Paistaminen

  • 2 rklvoita

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN

Silakkapihvit valmistuvat helposti näin:

  1. Lado puolet fileistä nahkapuoli alaspäin leivinpaperin päälle. Mausta suolalla ja pippurilla. Levitä tillisilppu fileille. Aseta kunkin fileen päälle toinen filee nahkapuoli ylöspäin. Sivele pihvien pinta kevyesti öljyllä ja ripottele pinnalle korppujauhetta.
  2. Kuumenna pannulla voita ja lado pihvit kuumennettuun pannuun vierekkäin. Paista silakkapihvit hitaasti kauniin ruskeiksi pari kokmen minuuttia per puoli. Tarjoa silakkapihvit perunamuusin kanssa.

Kevennetty: Paista silakkapihvit ilman voita 225 asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Käytä täytteeseen lisäksi hienonnettuja kasviksia.

Karsittu: käytä gluteenittomiin silakkapihveihin tavallisten korppujauhojen tilalla gluteenittomia korppujauhoja.

Uudistettu: kokeile täytteeseen erilaisia yrttejä, esimerkiksi basilikaa. Tuorejuustot tekevät täytteestä mehevän, esimerkiksi piparjuurituorejuusto sopii loistavasti silakkapihvien täytteeksi.

MITÄ PIDIT?
4.14