Silakkapihvit – kalaruokien ikiklassikko saa rapean pinnan voissa paistamalla
35 min
{
Aktiivinen
35 minPassiivinen
Silakkapihvit ovat helppo ja nopea arkiruoka. Pannulla voissa paistamalla saat silakkapihveihin ihanan rapean pinnan. Älä unohda tuoretta tilliä! Se kruunaa klassikkoruoan.
MU
4.3
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 18.7.2005

Silakkapihvit – kalaruokien ikiklassikko saa rapean pinnan voissa paistamalla
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 500 gsilakkafileitä
- 1 tlsuolaa
- 1/2 tlvalkopippuria
- 1/2 dltuoretta tilliä (hienonnettuna)
Pinnalle
- 2 rklrypsiöljyä
- 2 rklkorppujauhoja
Paistaminen
- 2 rklvoita
Silakkapihvit valmistuvat helposti näin:
- Lado puolet fileistä nahkapuoli alaspäin leivinpaperin päälle. Mausta suolalla ja pippurilla. Levitä tillisilppu fileille. Aseta kunkin fileen päälle toinen filee nahkapuoli ylöspäin. Sivele pihvien pinta kevyesti öljyllä ja ripottele pinnalle korppujauhetta.
- Kuumenna pannulla voita ja lado pihvit kuumennettuun pannuun vierekkäin. Paista silakkapihvit hitaasti kauniin ruskeiksi pari kokmen minuuttia per puoli. Tarjoa silakkapihvit perunamuusin kanssa.
• Kevennetty: Paista silakkapihvit ilman voita 225 asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Käytä täytteeseen lisäksi hienonnettuja kasviksia.
• Karsittu: käytä gluteenittomiin silakkapihveihin tavallisten korppujauhojen tilalla gluteenittomia korppujauhoja.
• Uudistettu: kokeile täytteeseen erilaisia yrttejä, esimerkiksi basilikaa. Tuorejuustot tekevät täytteestä mehevän, esimerkiksi piparjuurituorejuusto sopii loistavasti silakkapihvien täytteeksi.

Pankokuorrutetut silakkapihvit
Kotivinkki

Silakkapihvit tuorejuustotäytteellä
Maku

Ruiskuorrutetut silakkapihvit
Kotivinkki

Silakkapihvit uunissa – koko pellillinen kerralla tarjolle
Maku

Grillatut silakkapihvit
Maku

Täytetyt silakkapihvit ja perunamuusi
Maku

Silakkapihvit marinadissa
Maku

Sitruunaiset silakkapihvit ja lohkoperunat
Maku