siiderissä haudutetut porsaan kyljykset

Ainekset (4 annosta)
- 4 kplporsaan kyljyksiä
- 1 rklkarkeaa merisuolaa
- 1 tlmustapippuria myllystä
- 3 dlOmenasiideriä
- 2 kplomenaa
- 2,5 dlkuohukermaa
- 2 kplvalkosipulinkynsiä
- 1 kplsipuli
- 4 rklvoita
- 1 kplsitruunan mehu
Tee näin
Suolaa ja pippuroi kyljykset
Kuumenna pannu, mieluiten valurautainen savuavan kuumaksi ja lisää tilkka öljyä
Paista kyljyksiin kaunis ruskea pinta molemmin puolin
Lisää pannulle 2 rkl voita ja valele se kyljyksille.
Siirrä kyljykset sivuun mutta älä heitä pannuun jääneitä rasvoja pois,
Kaada pannulle siideri ja yhden sitruunan mehut ja irrota sen avulla kaikki maut talteen pannun pohjasta.
lisää sekaan silputtu sipuli ja murskatut valkosipulinkynnet.
Lisää sekaan omenat sekä kerma.
Kun kastike kiehuu niin nosta sekaan myös kyljykset.
Hauduta kannen alla miedollä lämmöllä n.20-min tai 150 asteisessa uunissa vuoassa.
Lisää kastikkeen sekaan vielä loput 2rkl voita ja tarkista suola. Lisää tarvittaessa.
Koristele timjamilla tai persiljalla ja tarjoa Esim. Ranskalaisten,polentan tai salaatin kanssa.