


Sienitäytteiset sipulit
Kuori sipulit ja pane ne kiehuvaan suolalla maustettuun veteen. Keitä 15–20 minuuttia, kunnes sipulit tuntuvat kypsiltä.
Leikkaa sipulien kärjet tasaisiksi ja koverra sisusta mahdollisimman paljon pois. Hyödynnä sisus keitoissa tai kastikkeissa.
Paloittele puhdistetut sienet (kantarellit tai suppilovahverot) ja hienonna valkosipulinkynnet. Paista sieniä ja sipuleita öljyssä paistinpannulla, kunnes sienten neste on haihtunut. Sekoita joukkoon jauhot ja ruokakerma. Anna kiehua sakeaksi. Lisää kaprikset. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää persilja.
Nosta sipulit uunivuokaan. Lusikoi sienitäyte sipulien koloihin ja ripottele pinnalle juustoraaste.
Kuorruta täytettyjä sipuleita uunissa 225 asteessa, kunnes juusto on ruskistunut.
Tarjoa sienitäytteiset sipulit salaatin kanssa tai paistetun kalan seurana.