Kotivinkki

Sienipatee juhlapöytään

1 h 15 min
0
0

Sienipatee juhlapöytään

KA
0
0
Herkullinen sienipatee on ihana lisä joulupöytään. Sienipateen voi tarjoilla lämpimänä tai kylmänä raikkaan kermaviilikastikkeen kera.
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Reetta Pasanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (6-8 annosta)

  • 500 gsieniä (herkku- ja siitakesieniä tai metsäsieniä)
  • 1 dlkokonaisia ohrasuurimoita (3–4 dl kypsiä)
  • 1iso sipuli
  • 2valkosipulinkynttä
  • 2 rklöljyä
  • 1 prkranskankermaa (150 g)
  • 1 tlsuolaa
  • 2 tlkirveliä
  • ½ tlvalkopippuria
  • 3kananmunaa

Kermaviilikastike

  • 1 prkkermaviiliä (200 g)
  • 2 tlsinappia
  • ½ tlsuolaa
  • 1 rkltuoretta kirveliä tai lehtipersiljaa hienonnettuna

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN50 min

1. Keitä ohrasuurimot pakkauk­sen ohjeen mukaan kypsiksi.

2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Paloittele sienet.

3. Kuumenna öljy paistinpannulla ja kuullota sipulit. Lisää sienet pannulle ja kypsennä sekoitellen, kunnes ylimääräinen neste on haihtunut sienistä.

4. Lisää kypsä, valutettu ohra, ranskankerma ja mausteet. Lisää kananmunat, kun seos on melkein kädenlämpöistä.

5. Voitele 1–1 ½ litran kakku- tai leipävuoka. Vuoraa se vielä leivinpaperilla. (Paperi tarttuu hyvin ja pysyy aloillaan voideltuja reunoja vasten.) Kaada sienimassa vuokaan.

6. Kypsennä sienipateeta 175 asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Kumoa sienipatee hieman jäähtyneenä. Valmista lisäkkeeksi kermaviilikastike sekoittamalla ohjeen aineet keskenään.

Vinkki!

Vink vink Kokonaisten ohrasuurimoiden keittoaika on pitkä, noin tunti, mutta voit valita esikypsennettyjä. Silloin kypsennysaika lähes puolittuu.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä