Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Sienipatee juhlapöytään

1 h 15 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 50 min

Herkullinen sienipatee on ihana lisä joulupöytään. Sienipateen voi tarjoilla lämpimänä tai kylmänä raikkaan kermaviilikastikkeen kera.

1.12.2015
Reseptin ainekset
6-8 annosta
500 g
sieniä (herkku- ja siitakesieniä tai metsäsieniä)
1 dl
kokonaisia ohrasuurimoita (3–4 dl kypsiä)
1
iso sipuli
2
valkosipulinkynttä
2 rkl
öljyä
1 prk
ranskankermaa (150 g)
1 tl
suolaa
2 tl
kirveliä
½ tl
valkopippuria
3
kananmunaa
Kermaviilikastike
1 prk
kermaviiliä (200 g)
2 tl
sinappia
½ tl
suolaa
1 rkl
tuoretta kirveliä tai lehtipersiljaa hienonnettuna

Sienipatee – ohje:

1. Keitä ohrasuurimot pakkauksen ohjeen mukaan kypsiksi.

2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Paloittele sienet.

3. Kuumenna öljy paistinpannulla ja kuullota sipulit. Lisää sienet pannulle ja kypsennä sekoitellen, kunnes ylimääräinen neste on haihtunut sienistä.

4. Lisää kypsä, valutettu ohra, ranskankerma ja mausteet. Lisää kananmunat, kun seos on melkein kädenlämpöistä.

5. Voitele 1–1 ½ litran kakku- tai leipävuoka. Vuoraa se vielä leivinpaperilla. (Paperi tarttuu hyvin ja pysyy aloillaan voideltuja reunoja vasten.) Kaada sienimassa vuokaan.

6. Kypsennä sienipateeta 175 asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Kumoa sienipatee hieman jäähtyneenä. Valmista lisäkkeeksi kermaviilikastike sekoittamalla ohjeen aineet keskenään.

Kokonaisten ohrasuurimoiden keittoaika on pitkä, noin tunti, mutta voit valita esikypsennettyjä. Silloin kypsennysaika lähes puolittuu.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt