


Perjantaiherkku
Shanghai-tacot saavat erityisen makunsa kolmen kastikkeen kombosta – nappaa hittitacojen resepti!
30 min
Helsinkiläisestä Lie Mi -ravintolasta lähtöisin olevat Shanghai-tacot ovat nousseet suosioon myös kotikeittiöissä. Shanghai-tacojen salaisuus on rapeaksi kuorrutettu ja paistettu pääraaka-aine sekä raikkaat kasvikset ja kolme toisiaan täydentävää kastiketta.
Reseptin ainekset
4 annosta
400 g
broilerinfileitä
1 tl
suolaa
2 dl
panko- tai korppujauhoja
3 rkl
rypsiöljyä
Chilimajoneesi
1 dl
majoneesia
2 tl
srirachaa
Seesami-hoisinkastike
1 dl
hoisinkastiketta
1 rkl
seesamiöljyä
Hunajajogurtti
1 dl
maustamatonta jogurttia
2 tl
hunajaa
Lisäksi
8
minitortillaa tai paratha-sipulileipää
1 ps tai 1 rku
rapeaa salaattia
noin 2 dl ituja
esim. silmusalaattia
1–2
chiliä
1 rku
korianteria
1 rkl
seesaminsiemeniä
2
limeä
Shanghai-tacot – ohje:
- Valmista ensin kastikkeet sekoittamalla kunkin ainekset keskenään. Laita jääkaappiin maustumaan.
- Revi tai leikkaa salaatti pienemmiksi paloiksi. Viipaloi chilit.
- Leikkaa broilerinfileet pitkittäin kolmeen osaan, mausta suolalla ja pyörittele panko- tai korppujauhoissa. Paista palat rapeiksi öljyssä pannussa.
- Lämmitä 8 minitortillaa pannulla nopeasti molemmin puolin tai paista paratha-leivät molemmin puolin.
- Kokoa tortilloille tai paratha-leiville rapeaa salaattia, broileria, ituja, chiliviipaleita, korianteria ja seesaminsiemeniä.
- Valuta päälle chilimajoneesia, seesami-hoisinkastiketta ja hunajajogurttia.
- Purista päälle limen mehua.
Vinkki!
Alkuperäisessä ohjeessa käytetään paratha-tyylistä sipulileipää, jota saa hyvin varustetuista elintarvikemyymälöistä ja erikoisliikkeistä pakastettuna. Helpossa kotiversiossa ne voi myös korvata simppelisti hyvin saatavilla olevilla minitortilloilla. Broilerin voi korvata esimerkiksi tofulla tai jättikatkaravuilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat