


Se paras tsatsiki – kurkkukikka ja makujen tasapaino ovat onnistuneen tsatsikin salaisuudet
Täydellisen kreikkalaisen tsatsikin runko syntyy lohkeavan paksusta rasvaisesta jogurtista sekä tuoreesta kurkusta. Tärkeintä on hapon, makeuden ja suolan tasapaino.
3 vinkkiä täydelliseen tsatsikiin
1. Kapea kurkku
Tsatsikiin sopii napakka, mahdollisimman kapea ja kiinteä kurkku. Siinä on enemmän makua ja vähemmän vettä. Purista kurkkuraaste siivilän läpi, jotta kurkusta irtoava neste ei notkista tsatsikia liikaa. Kun suolaat kurkkuraasteen ensin, kurkkumehua irtoaa paremmin. Ota kurkkumehu talteen ja nauti juomana tai lisää vaikka smoothieen.

2. Vain yksi kynsi
Pihistele valkosipulissa, jotta se ei jyrää raikkaan kurkun ja mintun makua. Yksi valkosipulinkynsi riittää maustamaan tsatsikin sopivan teräväksi. Purista valkosipulinkynsi valkosipulinpuristimella tai mikroteräraastimella jogurttiin. Näin se maustaa tsatsikin tasaisesti ilman pistäviä sattumia.
3. Tuhtia jugurttia
Unohda jogurttien kevytversiot. Tsatsikin kermaisuus ja lusikoitava rakenne onnistuu parhaiten 10 prosenttia rasvaa sisältävästä jogurtista, jota ei tarvitse valuttaa ennen valmistusta.
Paras tsatsiki – ohje:
- Pese kurkku hyvin ja raasta se raastimen karkealla terällä. Sekoita kurkkuraasteeseen suola, ja nostele raaste siivilään. Anna tekeytyä 5 minuuttia. Puristele kurkkuraasteesta neste pois.
- Kuori valkosipulinkynsi ja purista tai raasta se hienoteräisellä raastimella. Nypi mintusta lehdet ja hienonna ne.
- Sekoita jogurtin joukkoon hunaja ja sitruunanmehu. Lisää valkosipuli, hienonnettu minttu ja suola.
- Sekoita jogurttiin kurkkuraaste. Peitä kulho ja nosta jääkaappiin maustumaan vähintään 30 minuutiksi.
- Viimeistele rouhimalla pinnalle mustapippuria.