Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Ooh, mikä soosi!

Se paras tsatsiki – kurkkukikka ja makujen tasapaino ovat onnistuneen tsatsikin salaisuudet

15 min

Täydellisen kreikkalaisen tsatsikin runko syntyy lohkeavan paksusta rasvaisesta jogurtista sekä tuoreesta kurkusta. Tärkeintä on hapon, makeuden ja suolan tasapaino.

7.7.2025

3 vinkkiä täydelliseen tsatsikiin

1. Kapea kurkku

Tsatsikiin sopii napakka, mahdollisimman kapea ja kiinteä kurkku. Siinä on enemmän makua ja vähemmän vettä. Purista kurkkuraaste siivilän läpi, jotta kurkusta irtoava neste ei notkista tsatsikia liikaa. Kun suolaat kurkkuraasteen ensin, kurkkumehua irtoaa paremmin. Ota kurkkumehu talteen ja nauti juomana tai lisää vaikka smoothieen.

2. Vain yksi kynsi

Pihistele valkosipulissa, jotta se ei jyrää raikkaan kurkun ja mintun makua. Yksi valkosipulinkynsi riittää maustamaan tsatsikin sopivan teräväksi. Purista valkosipulinkynsi valkosipulinpuristimella tai mikroteräraastimella jogurttiin. Näin se maustaa tsatsikin tasaisesti ilman pistäviä sattumia.

3. Tuhtia jugurttia

Unohda jogurttien kevytversiot. Tsatsikin kermaisuus ja lusikoitava rakenne onnistuu parhaiten 10 prosenttia rasvaa sisältävästä jogurtista, jota ei tarvitse valuttaa ennen valmistusta.

Reseptin ainekset
4 annosta
3 dl
raastettua kurkkua
¼ tl
suolaa
1
valkosipulinkynsi
½ dl
vahvaa minttua hienonnettuna
3 dl
kreikkalaista jogurttia (rasvaa 10 %)
1 rkl
hunajaa
1 rkl
sitruunanmehua
¼ tl
suolaa
mustapippuria myllystä

Paras tsatsiki – ohje:

  1. Pese kurkku hyvin ja raasta se raastimen karkealla terällä. Sekoita kurkkuraasteeseen suola, ja nostele raaste siivilään. Anna tekeytyä 5 minuuttia. Puristele kurkkuraasteesta neste pois.
  2. Kuori valkosipulinkynsi ja purista tai raasta se hienoteräisellä raastimella. Nypi mintusta lehdet ja hienonna ne.
  3. Sekoita jogurtin joukkoon hunaja ja sitruunanmehu. Lisää valkosipuli, hienonnettu minttu ja suola.
  4. Sekoita jogurttiin kurkkuraaste. Peitä kulho ja nosta jääkaappiin maustumaan vähintään 30 minuutiksi.
  5. Viimeistele rouhimalla pinnalle mustapippuria.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt