Maku

Savustetut Valkosipulit

1 h 45 min
5
0

Savustetut Valkosipulit

Savustettuja valkosipuleita voi käyttää maustamaan monia ruokia, siksi niitä kannattaa savustaa kerralla suurempi määrä.
Teksti Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Kuvat Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 kpl)

  • 2 kplkasvissavustuspusseja
  • 10 kplkokonaista valkosipulia

Tee näin

1 h 45 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN1 h

Poista valkosipuleista varovaisesti päälimmäiset kuoret, valkosipulien tulisi pysyä kokonaisina. Savun maku tarttuu valkosipuleihin paremmin, kun kuorta hiukan poistaa. Avaa savustuspussit ja laita 5 valkosipulia yhteen pussiin. Laita valkosipulit ihan pussin perälle. Sulje pussit pakkauksen ohjeen mukaan. Laita pussit grilliin niin, että suoraan valkosipuleiden alla ei ole lämpöä. Kaasu grillissä laita pussit niin, että vain pussin tyhjäosa on kaasupolttimen päällä. Hiiligrillissä kasaa hiilet grillin toiseen reunaan ja laita pussien tyhjä osa hiilien päälle. Anna pussien olla grillissä n.40 minuuttia. Älä avaa pussia vaan anna valkosipulien jäähtyä rauhassa pusseissa n. tunti.
 

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä