Reseptin ainekset 4 annosta
500 glämminsavulohta
250 gkiinteitä perunoita kuutoituna
250 gjuuriselleriä kuutoituna
1 kplkesäkurpitsa kuutioituna
1 kplpurjosipuli
1 rklvoita paistamiseen
tuoretta tilliä
mustapippuria
suolaa
mätikastike
150 gmätiä
150 granskankermaa
pinnalle
4 kplpaistettua kananmunaa (1 per annos)
Kuutio perunat, juuriselleri ja kesäkurpitsa. Viipaloi purjo.
Paista peruna- ja sellerikuutioita voissa keskilämmöllä, kunnes ne alkavat pehmentyä. Noin 15 minuuttia.
Valmista mätikastike sekoittamalla ranskankerma ja mäti kulhossa. Jätä viileään odottamaan muun ruoan valmistumista.
Lisää kesäkurpitsat ja jatka paistamista 5 minuutin ajan.
Lisää purjoviipaleet, nosta hieman lieden lämpöä ja paista kasviksille kevyen ruskea pinta.
Ota pannu leideltä. Paloittele lohi ja kääntele se varovaisesti pyttipannun joukkoon. Silppua pinnalle runsaasti tuoretta tilliä.
Annostele ruoka lautasille. Paista jokaisen annoksen pinnalle yksi kananmuna. Tarjoile välittömästi.