Maku

Savulohipyttipannu ja mätikastike

20 min
5
2

Savulohipyttipannu ja mätikastike

Teksti Suusta suuhun
Kuvat Suusta suuhun
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 500 glämminsavulohta
  • 250 gkiinteitä perunoita kuutoituna
  • 250 gjuuriselleriä kuutoituna
  • 1 kplkesäkurpitsa kuutioituna
  • 1 kplpurjosipuli
  • 1 rklvoita paistamiseen
  • tuoretta tilliä
  • mustapippuria
  • suolaa

mätikastike

  • 150 gmätiä
  • 150 granskankermaa

pinnalle

  • 4 kplpaistettua kananmunaa (1 per annos)

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN

Kuutio perunat, juuriselleri ja kesäkurpitsa. Viipaloi purjo.

Paista peruna- ja sellerikuutioita voissa keskilämmöllä, kunnes ne alkavat pehmentyä. Noin 15 minuuttia.

Valmista mätikastike sekoittamalla ranskankerma ja mäti kulhossa. Jätä viileään odottamaan muun ruoan valmistumista.

Lisää kesäkurpitsat ja jatka paistamista 5 minuutin ajan.

Lisää purjoviipaleet, nosta hieman lieden lämpöä ja paista kasviksille kevyen ruskea pinta.

Ota pannu leideltä. Paloittele lohi ja kääntele se varovaisesti pyttipannun joukkoon. Silppua pinnalle runsaasti tuoretta tilliä.

Annostele ruoka lautasille. Paista jokaisen annoksen pinnalle yksi kananmuna. Tarjoile välittömästi.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä