Maku

Savuarominen pekonimajava

4 h 10 min
{
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
3 h 30 min
GL
LA
MA
MU
4.4
2
Julkaistu: 10.12.2012


Reseptin ainekset (6 annosta)

  • 2000 gmajavanlihaa (selkää)
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlmustapippuria
  • 340 gpekonia
  • 1 dltuoreyrttiseosta (hienonnettuna, esim. timjamia, salviaa, rakuunaa)
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
Tulosta

Poista majavan selkälihasta mahdolliset kalvot. Suolaa ja pippuroi liha.

Nosta majavanselkä kinkkupussiin ja sulje pussi. Leikkaa pussin kulmaan reikä.

Kypsennä lihaa 120-asteisessa uunissa noin 3 tuntia. Anna jäähtyä.

Leikkaa lihat irti selkärangan molemmilta puolilta mahdollisimman isoina paloina. Irrota selkärangasta liha mahdollisimman tarkkaan.

Ota puolet pekoneista ja levitä pöydälle limittäin noin 30 × 30 cm:n kokoiseksi levyksi. Ripottele puolet yrteistä pekonien keskelle. Nosta päälle majavanlihat pitkänomaiseksi keoksi. Lisää kasan päälle loput yrtit ja mausteet.

Kääntele pekonien reunat lihakeon päälle. Peitä keko lopuilla pekoneilla siten, ettei lihaa näy mistään. Pane savustimeen pari kourallista leppälastuja ja pieni katajanoksa. Nosta rasvapelti paikoilleen ja sen päälle ritilä. Siirrä pekoniin käärityt lihat ritilälle. Savusta, kunnes pekonit ovat kypsiä. Voit vaihtoehtoisesti kypsentää kääröä 225-asteisessa uunissa noin puoli tuntia.

Tarjoa savuaromisen pekonimajavan kera perunalaatikkoa, valkosipulikermaperunoita tai höyrytettyjä kasviksia ja kermakastiketta.

*Majavan liha on tiukasti selkärangassa kiinni, ja irrottaminen on raakana hankalaa, ellei mahdotonta. Jos omistat painekattilan voit kypsentää selän myös siinä, jolloin kypsennysaika lyhenee.

Majavia metsästetään enimmäkseen kannan harventamiseksi, sillä eläin on melkoinen tuholainen asuinalueellaan. Siitä loihtii herkullista ruokaa, kunhan muistaa kypsentää lihan kunnolla läpikypsäksi. Muuten saa lautaselleen melkoisen sitkeää evästä.
2 kommenttia