Maku

Santa Marian tonnikalapihvi

15 min
GL
LA
MA
MU
4
1


 

Tulosta
Teksti Minna Talka
Kuvat Minna Talka

Ainekset (2 annosta)

  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 2 kpltomaattia
  • 400 gtuoretta tonnikalaa (filee)
  • 2 tlmerisuolaa
  • 3 tlmustapippuria
  • 2 rklruokaöljyä
  • 1/2 dlkuivaa valkoviiniä
  • 1 tlyrttimaustesekoitusta (suolaton)

Tee näin

15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN

Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Kuori tomaatit, poista siemenet ja pilko malto kuutioiksi. Mausta tonnikalapihvit molemmin puolin suolalla ja pippurilla.

Lorauta öljy kuumalle pannulle, paista tonnikalapihvejä nelisen minuuttia molemmilta puolilta, (kalapihvi saa jäädä keskeltä roosan väriseksi).

Nosta pihvit ruokalautasille, pidä lämpiminä folion alla. Kuullota valkosipulisilppua pannulla, lisää tomaattikuutiot ja yrttiseos. Kaada sekaan valkoviini, anna kastikkeen kiehua miedolla lämmöllä, kunnes alkuperäisestä viinimäärästä on jäljellä enää puolet.

Jauha myllystä mustapippuria ja lusikoi kastike tonnikalapihveille.

MITÄ PIDIT?
4