Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Samulin syyspyttipannu – nopea arkiruoka valmistuu sesongin raaka-aineista

25 min

Satokausikalenterista tuttu Samuli Karjula upottaa pyttipannuun sesongissa olevat kaalit ja maistuvan chorizo-makkaran. Maut ryyditetään chilillä ja valmiilla hapankaalisalaatilla.

Reseptin ainekset
4
1 pkt (230 g)
suomalaista chorizoa tai muuta mausteista makkaraa
500 g
keitettyä perunaa
200–300 g
palmu- tai lehtikaalia
200–300 g
ruusukaalia
1kpl
banaanisalottisipuli
1
chili pilkottuna
2 rkl
rypsiöljyä
2 rlk
hunajaa
2 rkl
sitruunanmehua
1 tl
suolaa
1 tl
mustapippuria
1 tl
grillimaustetta
Lisäksi
hapankaalia

Samulin syyspyttipannu – tee näin:

  1. Leikkaa makkara ohuiksi viipaleiksi.
  2. Paista makkarasiivut miedolla lämmöllä, jotta rasva irtoaa. Nosta lämpotilaa noin 5 minuutin jälkeen. Paista kunnes makkarat ovat mukavan rapsakoita.
  3. Poista makkaroiden paistuessa ruusukaaleista kanta ja vaurioituneet uloimmat lehdet. Halkaise suurimmat yksilöt.
  4. Leikkaa palmukaalista lehtiruoti pois. Leikkaa lehdistä ronskin kokoisia suikaleita.
  5. Ota makkarat pannulta. Lisää pannulle kaalit ja hunaja.
  6. Hienonna chili ja banaanisalottisipuli ja lisää ne kaalien sekaan. Paista noin 10 minuuttia, kunnes kaalit ovat pehmenneet ja niissä on kauniisti karamellisoitunut pinta. Poista kaaliseos pannulta, lisää tarvittaessa suolaa sekä pippuria ja mausta sitruunanmehulla.
  7. Paista perunat öljyssä kauniin ruskeiksi ja mausta grillimausteella.
  8. Kokoa annos lautaselle ja tarjoile hapankaalin kanssa.

Katso, miten Samuli kokkaa syyspyttiksen Meillä kotonan koti-illassa. Katso liven tallenne alta tai Instagramista painamalla tästä!

Meillä kotona ja Satokausi Media kuuluvat samaan A-lehdet-konserniin.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt