Jättebra! Ruotsalaiset lihapullat ovat ehkä täydellisimmät pyörykät ikinä – jujuna kolmen mausteen kombo
30 min
Pyöryköiden juju on maustepippurin, kanelin ja neilikan makuyhdistelmä. Lusikallinen täysjyväsinappia tuo mukaan lempeän terän.
Reseptin ainekset
4 annosta
1 dl
kevytkermaa
½ dl
korppujauhoja
400 g
nauta-sikajauhelihaa
1
muna
1 rkl
täysjyväsinappia
1 tl
suolaa
1 tl
jauhettua maustepippuria
¾ tl
kanelia
½ tl
jauhettua neilikkaa
Lisäksi
3 rkl
voita
2 rkl
rypsiöljyä
Ruotsalaiset lihapullat – ohje:
- Sekoita kulhossa kerma ja korppujauhot. Anna turvota pari minuuttia. Lisää loput ainekset ja sekoita tasaiseksi.
- Pyörittele taikinasta öljytyin käsin leivinpaperille noin 24 pyörykkää.
- Paista pyörykät parissa erässä paistinpannulla voi-rypsiöljyseoksessa. Pyörykät kypsyvät keskilämmöllä 8–10 minuutissa.
- Tarjoa perunamuusin ja puolukkahillon kanssa.

Vinkki!
Mehevimmät pyörykät paistat tarpeeksi rasvaisesta nauta-sikajauhelihasta.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat