


Kiitos kuskille!
Ruokavaikuttaja Jabun perunasalaatissa maistuvat chili ja tahini – ruoka maistui myös Wolt-kuskille!
50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 30 min
Jasper Tommilan eli Jabun bravuurisalaatti saa lisää makua perunoiden paahtamisesta. Tarjoa salaatti lisukkeena tai pääruokana.
”Kuvasin videon, jossa tein Wolt-kuskille kiitokseksi lounasta. Perunasalaatti oli tullut aiemmin somessa vastaan ja näyttänyt niin herkulliselta, että sitä oli pakko kokeilla. Kannatti! Wolt-kuski tykästyi reseptiin myös”, erityisesti Tiktokiin ruokavideoita kuvaava Jabu taustoittaa perunasalaatin tarinaa.
Reseptin ainekset
4 annosta
12
kiinteää perunaa
2 rkl
rypsiöljyä
½ tl
suolaa
Kastike
200 g
kreikkalaista jogurttia
200 g
majoneesia
2–3 rkl
ruohosipulia hienonnettuna
2–3 rkl
kevätsipulia hienonnettuna
1 dl
korianteria hienonnettuna
1
valkosipulinkynsi
1 tl
inkivääriä raastettuna
½
limen mehu
2–3 rkl
tahinia
1 rkl
soijaa
1 rkl
riisiviinietikkaa
2 tl
chiliöljyä
3 rkl
seesaminsiemeniä
Jabun perunasalaatti – ohje:
- Pese perunat ja keitä ne. Valuta kypsät perunat hyvin ja kumoa leivinpaperille. Ota haarukka ja murskaa perunat suhteellisen litteiksi. Ripottele suola ja pirskottele öljyä päälle. Paahda perunoita uunissa 200 asteessa, kunnes ne ovat rapeita ja kullanruskeita.
- Hienonna ruohosipuli, kevätsipuli ja korianteri. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Raasta inkivääri.
- Sekoita kaikki kastikkeen ainekset hyvin sekaisin. Lisää rapeat perunat ja kääntele hyvin sekaisin.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat