


Ruokaisa salaatti
20 min
Tällä perusohjeella teet monenlaisia eri salaatteja - heitä mukaan esimerkiksi kanaa, tonnikalaa tai juustoa. Ruokaisa salaatti on helppo tapa hyödyntää tähteet.
Reseptin ainekset
2-3 annosta
½–1 l
erilaisia salaatteja revittynä tai pilkottuna
2
tomaattia tai 1 paprika tai 2 porkkanaa raasteena tai ½ keitetty kukkakaali
½
kurkku
1
pieni punasipuli
3 dl
keitettyä kuskusia, perunaa
3 dl
tai pastaa
2-3 dl
tonnikalaa, kikherneitä
2-3 dl
tai paistettuja broilerinsuikaleita
1 dl
fetatyyppistä juustoa muruina, raejuustoa
1 dl
maustamatonta jogurttia
1 dl
tai kermaviiliä
Lisäksi oliiveja, kapriksia
pähkinöitä
siemeniä
tai aurinkokuivattuja tomaatteja
Sinappikastike
½ dl
öljyä
1 rkl
dijonsinappia
2 tl
valko- tai omenaviinietikkaa
2 tl
sokeria
½ tl
suolaa
mustapippuria
1. Pese ja revi tai pilko salaatti. Pilko kasvikset. Kuori ja viipaloi sipuli ohueksi.
2. Sekoita salaatinkastikkeen raaka-aineet keskenään.
3. Yhdistä salaatin ainekset kulhossa. Kaada päälle salaatinkastiketta ja sekoita nostellen. Nauti ruokaisa salaatti heti.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat