Maku

Rukiinen sveitsinleike jauhelihasta

50 min
4.5
0

Rukiinen sveitsinleike jauhelihasta

Teksti Susanna Katajisto
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

Taikina

  • 400 gnaudan jauhelihaa (rasvaa 17 %)
  • 1 kplmunaa
  • 1 tlsuolaa

Täyte

  • 100 gsaunapalvikinkkua
  • 100 gemmentaalijuustoa (rasvaa 27-30 %)

Paneeraus

  • 3/4 dlvehnäjauhoja
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1 kplmunaa
  • 1 1/2 kplruisleipäviipaletta (raastettuna)

Paistamiseen

  • 25 gvoita

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN20 min

Sekoita jauheliha, muna ja suola keskenään ja vaivaa tasaiseksi. Taputtele taikinasta vedellä kostutetuin käsin neljä kämmenenkokoista pihviä.

Viipaloi kinkku ja juusto ja lado kerroksittain pihvien toisille puoliskoille. Ummista pihvit ja tarkista, että jauheliha peittää täytteet kunnolla.

Ota leivitystä varten esiin kolme syvää lautasta.

Sekoita ensimmäiselle lautaselle jauhot, suola ja mustapippuri. Riko toiselle lautaselle muna ja vatkaa rakenne rikki kevyesti. Kaada kolmannelle lautaselle ruisleipämurut.

Kuumenna rasva pannulla. Pyörittele leikkeet ensin vehnäjauhoissa, kasta sitten munaan ja lopuksi pyöräytä ruisleipämuruissa.

Paista miedolla lämmöllä molemmin puolin kypsiksi. Tarjoa rukiiset sveitsinleikkeet perunasoseen ja herneiden kanssa.

MITÄ PIDIT?
4.5
Katso myös nämä