


Ruispintainen lohi-kurkkuhyytelö
Ruispintainen lohi-kurkkuhyytelö yhdistää kylmäsavulohen ja kerman raikkaaksi ja näyttäväksi joulupöydän kala-alkupalaksi. Suosittelemme!
Upota liivatelehdet kylmään veteen vähintään 5 minuutiksi.
Leikkaa lohi kuutioiksi. Silppua sipulit. Huuhtele ja kuori kurkku. Leikkaa kurkku pieniksi kuutioiksi.
Vaahdota tuorejuusto ja kerma kulhossa. Lisää vaahdon joukkoon lohi, sipulit, ruohosipuli, tilli ja pippurirouhe.
Kuumenna sitruunamehu esimerkiksi mikroaaltouunissa. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota lehdet mehuun. Kaada seos täytteen joukkoon samalla sekoittaen.
Vuoraa pinnoitettu leipävuoka (vetoisuus 2 l) tuorekelmulla. Kaada massa vuokaan. Murustele leivät pinnalle. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Nosta lohi-kurkkuhyytelö varovasti vuoasta ja siirrä se tarjoilulautaselle.
Koristele ruispintainen lohi-kurkkuhyytelö ruohosipulilla.
• Valmista lohi-kurkkuhyytelö juhlia edeltävänä päivänä ja koristele juuri ennen tarjoilua.