Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Ruispintainen lohi-kurkkuhyytelö

12 h 55 min
{
Aktiivinen 55 min
Passiivinen 12 h 0 min

Ruispintainen lohi-kurkkuhyytelö yhdistää kylmäsavulohen ja kerman raikkaaksi ja näyttäväksi joulupöydän kala-alkupalaksi. Suosittelemme!

5.12.2011
Reseptin ainekset
16 viipaletta
Täyte
6 kpl
liivatelehteä
300 g
kylmäsavustettua kirjolohta
2 kpl
salottisipulia
1 kpl
kurkkua
400 g
tuorejuustoa
2 1/2 dl
kasvirasvasekoitetta (rasvaa 15 %) (vaahtoutuvaa)
1 dl
ruohosipulia (hienonnettuna)
4 rkl
tuoretta tilliä (hienonnettuna)
1/2 tl
mustapippuria
1/2 dl
sitruunamehua
Päälle
3 kpl
ruisleipäviipaletta (esim. Real, rouhittuna)
Koristeluun
2 rkl
ruohosipulia

Upota liivatelehdet kylmään veteen vähintään 5 minuutiksi.

Leikkaa lohi kuutioiksi. Silppua sipulit. Huuhtele ja kuori kurkku. Leikkaa kurkku pieniksi kuutioiksi.

Vaahdota tuorejuusto ja kerma kulhossa. Lisää vaahdon joukkoon lohi, sipulit, ruohosipuli, tilli ja pippurirouhe.

Kuumenna sitruunamehu esimerkiksi mikroaaltouunissa. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota lehdet mehuun. Kaada seos täytteen joukkoon samalla sekoittaen.

Vuoraa pinnoitettu leipävuoka (vetoisuus 2 l) tuorekelmulla. Kaada massa vuokaan. Murustele leivät pinnalle. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Nosta lohi-kurkkuhyytelö varovasti vuoasta ja siirrä se tarjoilulautaselle.

Koristele ruispintainen lohi-kurkkuhyytelö ruohosipulilla.

• Valmista lohi-kurkkuhyytelö juhlia edeltävänä päivänä ja koristele juuri ennen tarjoilua.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt