Maku

Ruispintainen lohi-kurkkuhyytelö

12 h 55 min
3.5
3

Ruispintainen lohi-kurkkuhyytelö

Ruispintainen lohi-kurkkuhyytelö yhdistää kylmäsavulohen ja kerman raikkaaksi ja näyttäväksi joulupöydän kala-alkupalaksi. Suosittelemme!
Teksti Uura Hagberg
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (16 viipaletta)

Täyte

  • 6 kplliivatelehteä
  • 300 gkylmäsavustettua kirjolohta
  • 2 kplsalottisipulia
  • 1 kplkurkkua
  • 400 gtuorejuustoa
  • 2 1/2 dlkasvirasvasekoitetta (rasvaa 15 %) (vaahtoutuvaa)
  • 1 dlruohosipulia (hienonnettuna)
  • 4 rkltuoretta tilliä (hienonnettuna)
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1/2 dlsitruunamehua

Päälle

  • 3 kplruisleipäviipaletta (esim. Real, rouhittuna)

Koristeluun

  • 2 rklruohosipulia

Tee näin

12 h 55 min
{
AKTIIVINEN55 min
PASSIIVINEN12 h

Upota liivatelehdet kylmään veteen vähintään 5 minuutiksi.

Leikkaa lohi kuutioiksi. Silppua sipulit. Huuhtele ja kuori kurkku. Leikkaa kurkku pieniksi kuutioiksi.

Vaahdota tuorejuusto ja kerma kulhossa. Lisää vaahdon joukkoon lohi, sipulit, ruohosipuli, tilli ja pippurirouhe.

Kuumenna sitruunamehu esimerkiksi mikroaaltouunissa. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota lehdet mehuun. Kaada seos täytteen joukkoon samalla sekoittaen.

Vuoraa pinnoitettu leipävuoka (vetoisuus 2 l) tuorekelmulla. Kaada massa vuokaan. Murustele leivät pinnalle. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Nosta lohi-kurkkuhyytelö varovasti vuoasta ja siirrä se tarjoilulautaselle.

Koristele ruispintainen lohi-kurkkuhyytelö ruohosipulilla.

• Valmista lohi-kurkkuhyytelö juhlia edeltävänä päivänä ja koristele juuri ennen tarjoilua.

MITÄ PIDIT?
3.5
Katso myös nämä