Maku

Rosmariini-karpalokuohuviini

0
0

Rosmariini-karpalokuohuviini

Tee näyttävät kuohuviini-cocktailit! Lusikoi lasin pohjalle karpalohilloa ja keitä helppo rosmariinisiirappi. Koristele rosmariinin oksat kauniisti sokerihunnulla ja kaada kuohuviini laseihin!
Teksti Tiina Garvey
Kuvat Tiina Garvey
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 0.75 lkuohuviiniä

Karpalohilloke

  • 200 gkarpaloita
  • 2 rklvettä
  • 3/4 dlsokeria

Rosmariinisiirappi

  • 6 kplrosmariinin oksaa
  • 1 dlvettä
  • 1 dlsokeria (ja sokeria rosmariinien koristeluun)

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Valmista karpalohilloke. Laita kattilaan karpalot (tuoreet tai pakaste), vesi ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi. Anna hillokkeen porista hiljalleen 20 minuuttia. Anna jäähtyä.

Valmista rosmariinisiirappia. Sekoita kattilassa vesi ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää joukkoon rosmariinin oksat ja nosta pois liedeltä. Anna tekeytyä 10 minuuttia.

Nosta rosmariinin oksat pois siirapista ritilälle tai lautaselle kuivumaan 5 minuutiksi. Pyörittele rosmariinit sokerissa ja anna jähmettyä.

Lusikoi kuohuviinilasien pohjalle karpalohilloketta noin ruokalusikallinen per lasi. Täytä lasit kylmällä kuohuviinillä. Kaada kuohuviini varovasti laseihin niin että pidät lusikkaa karpalohillokkeen päälle, jolloin viini osuu lusikkaan eikä sekoita hilloketta kokonaan juomaan.

Lisää cocktaileihin lusikallinen rosmariinisiirappia per lasi. Koristele sokeroiduilla rosmariinin oksilla.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä