Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Rellenas-pyörykkä

1 h 10 min
{
Aktiivinen 50 min
Passiivinen 20 min
18.4.2007
Reseptin ainekset
18 kpl
1000 g
perunaa (jauhoinen)
1 dl
polentajauhoja
1 dl
vehnäjauhoja
1/2 tl
suolaa
1 kpl
munaa
Täyte
1 kpl
sipulia
50 g
pinjansiemeniä
150 g
broilerin jauhelihaa
1/2 dl
rusinoita (keltainen)
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria
50 g
persiljaa (silputtuna)

Kuori ja keitä perunat suolalla maustetussa vedessä. Soseuta perunat, vatkaa sekaan maissiryynit, vehnäjauho, suola ja muna.

Kuori ja silppua sipuli. Kuullota sipulisilppu pannulla, lisää joukkoon pinjansiemenet. Kun siemenet saavat hieman väriä, lisää jauheliha ja rusinat. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista seosta, kunnes jauheliha on täysin kypsää. Lisää persiljasilppu.

Kasta kädet veteen ja ota kananmunan kokoinen nokare taikinaa kämmenelle. Taputtele taikina litteäksi, paina siihen peukalolla syvennys ja puristele reunoja niin, että saat tasaisen kuoren. Nosta kuoren sisään ruokalusikallinen täytettä ja käännä reunat täytteen päälle. Nipistä aukko vähän kerrallaan kiinni ja silottele reunat niin kuin pyörittäisit lumipalloa. Paikkaa mahdolliset reiät perunaseoksella, tee kaikki rellenas-pyörykät valmiiksi.

Kuumenna uppopaistoa varten varaamasi rypsiöljy syvässä kattilassa 190-asteiseksi. Uppopaista rellanas-pyörykät muutamassa erässä kullanruskeiksi. Valuta hetki talouspaperin päällä ennen tarjoamista.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt