Maku

Rellenas-pyörykkä

1 h 10 min
3
0

Rellenas-pyörykkä

MA
LA
0
3
Teksti Minna Talka
Kuvat Minna Talka
Tulosta
Mainos

Ainekset (18 kpl)

  • 1000 gperunaa (jauhoinen)
  • 1 dlpolentajauhoja
  • 1 dlvehnäjauhoja
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1 kplmunaa

Täyte

  • 1 kplsipulia
  • 50 gpinjansiemeniä
  • 150 gbroilerin jauhelihaa
  • 1/2 dlrusinoita (keltainen)
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 50 gpersiljaa (silputtuna)

Tee näin

1 h 10 min
{
AKTIIVINEN50 min
PASSIIVINEN20 min

Kuori ja keitä perunat suolalla maustetussa vedessä. Soseuta perunat, vatkaa sekaan maissiryynit, vehnäjauho, suola ja muna.

Kuori ja silppua sipuli. Kuullota sipulisilppu pannulla, lisää joukkoon pinjansiemenet. Kun siemenet saavat hieman väriä, lisää jauheliha ja rusinat. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista seosta, kunnes jauheliha on täysin kypsää. Lisää persiljasilppu.

Kasta kädet veteen ja ota kananmunan kokoinen nokare taikinaa kämmenelle. Taputtele taikina litteäksi, paina siihen peukalolla syvennys ja puristele reunoja niin, että saat tasaisen kuoren. Nosta kuoren sisään ruokalusikallinen täytettä ja käännä reunat täytteen päälle. Nipistä aukko vähän kerrallaan kiinni ja silottele reunat niin kuin pyörittäisit lumipalloa. Paikkaa mahdolliset reiät perunaseoksella, tee kaikki rellenas-pyörykät valmiiksi.

Kuumenna uppopaistoa varten varaamasi rypsiöljy syvässä kattilassa 190-asteiseksi. Uppopaista rellanas-pyörykät muutamassa erässä kullanruskeiksi. Valuta hetki talouspaperin päällä ennen tarjoamista.

MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä