Maku

Raputempura

30 min
0
0

Raputempura

Teksti Minna Talka
Kuvat Minna Talka
Tulosta
Mainos

Ainekset (1 annosta)

  • 10 kpljättikatkaravunpyrstöjä
  • 1 kplmunaa
  • 2 1/2 dlvettä
  • 4 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1/2 tlsuolaa

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN20 min

Sulata ja valuta ravut.

Riko muna kulhoon ja vatkaa vaaleaksi. Lisää joukkoon vesi ja puolet vehnäjauhoista koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Mausta suolalla. Pidä taikinakulho jääpetillä, jotta se pysyy kylmänä friteerauksen ajan.

Kuumenna uppopaistamiseen varaamasi rypsiöljy korkeareunaisessa kattilassa 190 asteiseksi (leipäkuutio ruskistuu 40 sekunnissa).

Pyörittele ravut jäljellä olevassa vehnäjauhossa, kasta tempurataikinaan ja uppopaista noin 2 minuuttia, kunnes pinta on väriltään kullankeltainen ja raputempura on täysin kypsä.

Tarjoa ravut tempurakastikkeen tai makean soijakastikkeen kanssa.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä