


Rapumaiset haukimurekepihvit
35 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 10 min
Reseptin ainekset
12 kpl
1 kpl
salottisipulia
2/3 rkl
rypsiöljyä
500 g
haukea (fileenä)
1 tl
merisuolaa
70 g
tomaattipyreetä
1 kpl
munaa
1 1/2 dl
ruokakermaa
1 1/2 rkl
perunajauhoja
1/4 tl
sokeria
1 tl
mustapippuria
10 rkl
tuoretta tilliä (hienonnettuna)
- Muista, että kaikkien raaka-aineiden tulee olla kylmiä, kun valmistat kalamureketta.
- Hienonna salottisipuli ja pehmitä kuutiot mikrossa öljyssä. Jäähdytä.
- Paloittele haukifileet monitoimikoneen kulhoon, ripottele suola päälle ja hienonna kala. Lisää muut aineet tilliä lukuun ottamatta. Anna koneen käydä hetki, niin että aineet sekoittuvat kuohkeaksi.
- Lisää hienonnettu tilli lopuksi lusikalla sekoittaen. Levitä uunipellille leivinpaperi. Nosta murekemassasta sen päälle 10–12 nokaretta ja painele ne kylmällä vedellä kostutetuin sormin tai lusikalla pihveiksi.
- Kypsennä 225 asteessa 10–12 minuuttia. Voit paistaa pihvit myös pinnoitetussa paistin- tai lettupannussa.
- Nauti rapumaiset haukimurekepihvit keitettyjen perunoiden tai perunalumen ja kasvisten kera.
Vinkit!
- Paloittele ja hienonna kala isolla veitsellä työlaudan päällä, jos käytössäsi ei ole monitoimikonetta tai lihamyllyä.
- Jos kaipaat kastiketta, sekoita se kermaviilistä ja hienonnetuista yrteistä.
- Murekepihvit maistuvat myös kylminä ruisleivän päällä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat