Rapumaiset haukimurekepihvit

35 min
4
0

Rapumaiset haukimurekepihvit

GL
0
4
Teksti Kati Nappa
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 kpl)

  • 1 kplsalottisipulia
  • 2/3 rklrypsiöljyä
  • 500 ghaukea (fileenä)
  • 1 tlmerisuolaa
  • 70 gtomaattipyreetä
  • 1 kplmunaa
  • 1 1/2 dlruokakermaa
  • 1 1/2 rklperunajauhoja
  • 1/4 tlsokeria
  • 1 tlmustapippuria
  • 10 rkltuoretta tilliä (hienonnettuna)

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN10 min

Muista, että kaikkien raaka-aineiden tulee olla kylmiä, kun valmistat kalamureketta.

Hienonna salottisipuli ja pehmitä kuutiot mikrossa öljyssä. Jäähdytä.

Paloittele haukifileet monitoimikoneen kulhoon, ripottele suola päälle ja hienonna kala. Lisää muut aineet tilliä lukuun ottamatta. Anna koneen käydä hetki, niin että aineet sekoittuvat kuohkeaksi.

Lisää hienonnettu tilli lopuksi lusikalla sekoittaen. Levitä uunipellille leivinpaperi. Nosta murekemassasta sen päälle 10–12 nokaretta ja painele ne kylmällä vedellä kostutetuin sormin tai lusikalla pihveiksi.

Kypsennä 225 asteessa 10–12 minuuttia. Voit paistaa pihvit myös pinnoitetussa paistin- tai lettupannussa.

Nauti rapumaiset haukimurekepihvit keitettyjen perunoiden tai perunalumen ja kasvisten kera.

•Paloittele ja hienonna kala isolla veitsellä työlaudan päällä, jos käytössäsi ei ole monitoimikonetta tai lihamyllyä. Jos kaipaat kastiketta, sekoita se kermaviilistä ja hienonnetuista yrteistä. Murekepihvit maistuvat myös kylminä ruisleivän päällä.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä