Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Rapujen keitto-ohje

12 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 12 h 0 min

Rapujen keitto-ohje auttaa valmistamaan herkulliset saksiniekat loppukesän ja syksyn juhla-pöytään! Katso ohje ja keitä ravut perinteisessä liemessä.

7.9.2012
Reseptin ainekset
4 annosta
40 kpl
rapua
Liemi
5 l
vettä
2 dl
merisuolaa
5
sokeripalaa
reilusti
kruunutilliä varsineen

Rapujen keitto-ohje:

  1. Kuumenna vesi kiehuvaksi 10 litran kattilassa. Lisää suola, sokeri ja nipuksi sidotut tillit. Keitä välillä sekoitellen noin 10 minuuttia. Poista tilli.
  2. Huuhtele tai suihkuta ravut ennen keittämistä kädenlämpöisellä vedellä.
  3. Upota ravut kiehuvaan veteen ja tarkista, että kaikki ovat pinnan alla. Lisää uusi tillinippu. Keitä kookkaita rapuja noin 8 minuuttia, pienille riittää noin 6 minuuttia. Aika lasketaan siitä, kun vesi alkaa uudelleen kiehua.
  4. Jäähdytä ravut keitinliemessä. Poista tilli ja vaihda jälleen uuteen. Säilytä jäähtyneet ravut kylmässä. Jokiravut saavat uida kylmässä liemessään vuorokauden ajan, täpläravulle riittää 8–12 tunnin maustuminen.
  5. Jos keität enemmän rapuja, tarvitset uuden keitinliemen.
  6. Nosta ravut liemestään ja aseta kauniisti tarjolle noin 20 minuuttia ennen herkuttelua. Koristele tillillä ja sitruunalohkoilla.

Vinkki!

  • Kun keität rapuja, käytä suolaa 40 g vesilitraa kohti. Suolan määrä lasketaan aina vesilitrojen, ei rapujen määrän mukaan.
  • 1 dl karkeaa merisuolaa painaa 100 g.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt