


Rapujen keitto-ohje
12 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 12 h 0 min
Rapujen keitto-ohje auttaa valmistamaan herkulliset saksiniekat loppukesän ja syksyn juhla-pöytään! Katso ohje ja keitä ravut perinteisessä liemessä.
Reseptin ainekset
4 annosta
40 kpl
rapua
Liemi
5 l
vettä
2 dl
merisuolaa
5
sokeripalaa
reilusti
kruunutilliä varsineen
Rapujen keitto-ohje:
- Kuumenna vesi kiehuvaksi 10 litran kattilassa. Lisää suola, sokeri ja nipuksi sidotut tillit. Keitä välillä sekoitellen noin 10 minuuttia. Poista tilli.
- Huuhtele tai suihkuta ravut ennen keittämistä kädenlämpöisellä vedellä.
- Upota ravut kiehuvaan veteen ja tarkista, että kaikki ovat pinnan alla. Lisää uusi tillinippu. Keitä kookkaita rapuja noin 8 minuuttia, pienille riittää noin 6 minuuttia. Aika lasketaan siitä, kun vesi alkaa uudelleen kiehua.
- Jäähdytä ravut keitinliemessä. Poista tilli ja vaihda jälleen uuteen. Säilytä jäähtyneet ravut kylmässä. Jokiravut saavat uida kylmässä liemessään vuorokauden ajan, täpläravulle riittää 8–12 tunnin maustuminen.
- Jos keität enemmän rapuja, tarvitset uuden keitinliemen.
- Nosta ravut liemestään ja aseta kauniisti tarjolle noin 20 minuuttia ennen herkuttelua. Koristele tillillä ja sitruunalohkoilla.
Vinkki!
- Kun keität rapuja, käytä suolaa 40 g vesilitraa kohti. Suolan määrä lasketaan aina vesilitrojen, ei rapujen määrän mukaan.
- 1 dl karkeaa merisuolaa painaa 100 g.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat