Rapujen keitto-ohje

12 h 30 min
3.6
1

Rapujen keitto-ohje

GL
LA
MA
MU
1
3.6
Teksti Kati Pohja
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 40 kplrapua

Lisäksi

  • Liemi
  • 5 l vettä
  • 2 dl merisuolaa
  • 5 sokeripalaa
  • reilusti kruunutilliä varsineen

Tee näin

12 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN12 h

Kuumenna vesi kiehuvaksi 10 litran kattilassa. Lisää suola, sokeri ja nipuksi sidotut tillit. Keitä välillä sekoitellen noin 10 minuuttia. Poista tilli.

Huuhtele tai suihkuta ravut ennen keittämistä kädenlämpöisellä vedellä.

Upota ravut kiehuvaan veteen ja tarkista, että kaikki ovat pinnan alla. Lisää uusi tillinippu. Keitä kookkaita rapuja noin 8 minuuttia, pienille riittää noin 6 minuuttia. Aika lasketaan siitä, kun vesi alkaa uudelleen kiehua.

Jäähdytä ravut keitinliemessä. Poista tilli ja vaihda jälleen uuteen. Säilytä jäähtyneet ravut kylmässä. Jokiravut saavat uida kylmässä liemessään vuorokauden ajan, täpläravulle riittää 8–12 tunnin maustuminen.

Jos keität enemmän rapuja, tarvitset uuden keitinliemen.

Nosta ravut liemestään ja aseta kauniisti tarjolle noin 20 minuuttia ennen herkuttelua. Koristele tillillä ja sitruunalohkoilla.

*Keittäessäsi rapuja, käytä suolaa 40 g vesilitraa kohti. Suolan määrä lasketaan aina vesilitrojen, ei rapujen määrän mukaan.

(1 dl karkeaa merisuolaa painaa 100 g.)

MITÄ PIDIT?
3.6
Katso myös nämä