Maku

Rapeat bataattiranskalaiset uunissa – yksi niksi ennen paistamista takaa rapeuden

35 min
GL
KA
3.83
0

Rapeat bataattiranskalaiset valmistuvat helposti uunissa. Rapean pinnan salaisuus piilee pinnalle levitetyssä valkuaisvaahdossa.
Tulosta
Kuvat Antti Vettenranta

Ainekset (4 annosta)

Rapeat bataattiranskalaiset

  • 800 gbataattia
  • 4 rkloliiviöljyyä
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tlsuolaa
  • 1kananmunan valkuainen

Jogurttidippi

  • 2 dlmaustamatonta jogurttia
  • ½ tljuustokuminaa
  • ½ tlchilihiutaleita

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN20 min

Rapeat bataattiranskalaiset valmistuvat näin:

  1. Sekoita dipin ainekset ja laita se jääkaappiin maustumaan.
  2. Kuumenna uuni 200-asteiseksi ja laita uunipelti samalla uuniin lämpenemään.
  3. Pese ja kuori bataatit ja leikkaa ranskisten muotoisiksi tikuiksi.
  4. Sekoita kulhossa tasaisesti bataatit, öljy ja mausteet. Nosta ranskalaiset leivinpaperin päälle odottamaan.
  5. Vatkaa valkuainen kuohkeaksi muttei liian kovaksi vaahdoksi.
  6. Ota lämmin uunipelti uunista, siirrä ranskalaiset leivinpaperin kanssa pellille ja levitä valkuaisvaahto nopeasti lusikalla bataattien päälle.
  7. Paista ranskalaisia noin 20 minuuttia, kunnes valkuaisvaahto on rapeutunut niiden pinnalle.

Vinkki!

Ranskikset saa rapsakaksi myös liottamalla raa’at bataattitikut vedessä. Kuivaa tikut, pyörittele sitten maustetussa maissitärkkelyksessä ja paista uunissa.

MITÄ PIDIT?
3.83