Rapeat bataattiranskalaiset uunissa – yksi niksi ennen paistamista takaa rapeuden
35 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
20 minBataattiranskalaiset valmistuvat helposti uunissa. Rapeuden salaisuus piilee ranskalaisten pinnalle levitetyssä valkuaisvaahdossa. Kokeile ja koukutu!
GL
KA
3.9
Kuvat
Julkaistu 15.1.2019

Rapeat bataattiranskalaiset uunissa – yksi niksi ennen paistamista takaa rapeuden
Reseptin ainekset (4 annosta)
Bataattiranskalaiset
- 800 gbataattia
- 4 rkloliiviöljyyä
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 tlsuolaa
- 1kananmunan valkuainen
Jogurttidippi
- 2 dlmaustamatonta jogurttia
- ½ tljuustokuminaa
- ½ tlchilihiutaleita
Bataattiranskalaiset – ohje:
- Sekoita dipin ainekset ja laita se jääkaappiin maustumaan.
- Kuumenna uuni 200-asteiseksi ja laita uunipelti samalla uuniin lämpenemään.
- Pese ja kuori bataatit ja leikkaa ranskisten muotoisiksi tikuiksi.
- Sekoita kulhossa tasaisesti bataatit, öljy ja mausteet. Nosta ranskalaiset leivinpaperin päälle odottamaan.
- Vatkaa valkuainen kuohkeaksi muttei liian kovaksi vaahdoksi.
- Ota lämmin uunipelti uunista, siirrä ranskalaiset leivinpaperin kanssa pellille ja levitä valkuaisvaahto nopeasti lusikalla bataattien päälle.
- Paista bataattiranskalaisia noin 20 minuuttia, kunnes valkuaisvaahto on rapeutunut niiden pinnalle.
Vinkki!
Ranskikset saa rapsakaksi myös liottamalla raa’at bataattitikut vedessä. Kuivaa tikut, pyörittele sitten maustetussa maissitärkkelyksessä ja paista uunissa.

Bataattiranskalaiset ja chili-majoneesidippi
Maku

Halloumiranskalaiset – vastustamaton himoherkku nopeasti ja helposti
Maku

Keittobanaaniranskalaiset (Kelewele)
Maku

Kurpitsaranskalaiset – upean oranssit ranskikset valmistuvat helposti uunissa
Maku

Selleriranskikset
Maku

Porkkanaranskikset
Maku

Kesäkurpitsaranskalaiset
Maku

Porkkana- ja palsternakkaranskikset
Maku