Maku

Raparperisangriassa maistuu kesä! Valmista juoma itse tehdystä raparperisiirapista, seljankukkamehusta sekä valkoviinistä

1 h 30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
1 h
Kesäisen raparperisangrian salaisuus piilee raparperisiirapissa, joka maustetaan muun muassa inkiväärillä ja neilikalla. Nauti juoma helteellä jäiden kera ja illan viiletessä lämmitettynä versiona.
GL
MA
3.7
3
Julkaistu: 12.6.2020


Ainekset (4-6 annosta)

  • ½ lkuivaa valkoviiniä
  • 2 dlseljankukkamehutiivistettä
  • ½ dlsitruunamehua
  • ½ lkivennäisvettä

Raparperisiirappi

  • 250 graparperia
  • pieni pala inkivääriä
  • 2½ dlsokeria
  • 2½ dlvettä
  • 1kanelitanko
  • 4neilikkaa
Tulosta

Raparperisangria valmistetaan näin:

  1. Valmista ensin raparperisiirappi. Paloittele raparperit. Kuori ja viipaloi inkivääri. Mittaa kaikki ainekset kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä seosta noin 10 minuuttia kunnes se paksunee. Jäähdytä ja siivilöi siirappi talteen.
  2. Sekoita valkoviini, seljankukkamehu ja sitruunamehu sekä siirappi (3 dl) keskenään. Lisää kivennäisvesi.
  3. Tarjoa juoma viileänä jääpaloilla höystettynä. Voit tarjota juoman myös lämpimänä juomana glögin tapaan, kun kuumennat viini-mehu-siirappiseoksen ennen kivennäisveden lisäämistä. Koristele halutessasi raparperin paloilla.

Vinkki!

Raparperisiirappia kannattaa tehdä kerralla isompi määrä ja hyödyntää sitä juomien pohjana tai jälkiruokakastikkeena. Kanelitangon ja neilikat voi halutessaan jättää pois.

3 kommenttia