Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Raparperisangriassa maistuu kesä! Valmista juoma itse tehdystä raparperisiirapista, seljankukkamehusta sekä valkoviinistä

1 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 0 min

Kesäisen raparperisangrian salaisuus piilee raparperisiirapissa, joka maustetaan muun muassa inkiväärillä ja neilikalla. Nauti juoma helteellä jäiden kera ja illan viiletessä lämmitettynä versiona.

12.6.2020
Reseptin ainekset
4-6 annosta
½ l
kuivaa valkoviiniä
2 dl
seljankukkamehutiivistettä
½ dl
sitruunamehua
½ l
kivennäisvettä
Raparperisiirappi
250 g
raparperia
pieni pala inkivääriä
2½ dl
sokeria
2½ dl
vettä
1
kanelitanko
4
neilikkaa

Raparperisangria – ohje:

  1. Valmista ensin raparperisiirappi. Paloittele raparperit. Kuori ja viipaloi inkivääri. Mittaa kaikki ainekset kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä seosta noin 10 minuuttia kunnes se paksunee. Jäähdytä ja siivilöi siirappi talteen.
  2. Sekoita valkoviini, seljankukkamehu ja sitruunamehu sekä siirappi (3 dl) keskenään. Lisää kivennäisvesi.
  3. Tarjoa juoma viileänä jääpaloilla höystettynä. Voit tarjota juoman myös lämpimänä juomana glögin tapaan, kun kuumennat viini-mehu-siirappiseoksen ennen kivennäisveden lisäämistä. Koristele halutessasi raparperin paloilla.

Vinkki!

Raparperisiirappia kannattaa tehdä kerralla isompi määrä ja hyödyntää sitä juomien pohjana tai jälkiruokakastikkeena. Kanelitangon ja neilikat voi halutessaan jättää pois.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt