Raparperisangriassa maistuu kesä! Valmista juoma itse tehdystä raparperisiirapista, seljankukkamehusta sekä valkoviinistä
1 h 30 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
1 h Kesäisen raparperisangrian salaisuus piilee raparperisiirapissa, joka maustetaan muun muassa inkiväärillä ja neilikalla. Nauti juoma helteellä jäiden kera ja illan viiletessä lämmitettynä versiona.
GL
MA
3.8
Kuvat
Julkaistu 12.6.2020

Raparperisangriassa maistuu kesä! Valmista juoma itse tehdystä raparperisiirapista, seljankukkamehusta sekä valkoviinistä
Reseptin ainekset (4-6 annosta)
- ½ lkuivaa valkoviiniä
- 2 dlseljankukkamehutiivistettä
- ½ dlsitruunamehua
- ½ lkivennäisvettä
Raparperisiirappi
- 250 graparperia
- pieni pala inkivääriä
- 2½ dlsokeria
- 2½ dlvettä
- 1kanelitanko
- 4neilikkaa
Raparperisangria valmistetaan näin:
- Valmista ensin raparperisiirappi. Paloittele raparperit. Kuori ja viipaloi inkivääri. Mittaa kaikki ainekset kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä seosta noin 10 minuuttia kunnes se paksunee. Jäähdytä ja siivilöi siirappi talteen.
- Sekoita valkoviini, seljankukkamehu ja sitruunamehu sekä siirappi (3 dl) keskenään. Lisää kivennäisvesi.
- Tarjoa juoma viileänä jääpaloilla höystettynä. Voit tarjota juoman myös lämpimänä juomana glögin tapaan, kun kuumennat viini-mehu-siirappiseoksen ennen kivennäisveden lisäämistä. Koristele halutessasi raparperin paloilla.
Vinkki!
Raparperisiirappia kannattaa tehdä kerralla isompi määrä ja hyödyntää sitä juomien pohjana tai jälkiruokakastikkeena. Kanelitangon ja neilikat voi halutessaan jättää pois.

Marjasangria
Maku

Vadelmainen gin-drinkki – upean näköinen ja makuinen juoma lumoaa raikkaudellaan
Kotivinkki

Vihreä sangria
Kotivinkki

Marjamimosa – raikas alkudrinkki juhliin
Maku

Puolukkasangria
Maku

Vaalea sangria
Maku

Sea Buckthorn -mocktail – raikkaassa juomassa maistuvat tyrni, kurkuma ja inkivääri
Kotivinkki

Syreenispritzer
Maku