Kotivinkki

Raparperi-louhisaari-juoma

12 h 20 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
12 h
Tässäpä täydellinen kesäjuoma! Raparperi-louhisaari-juoma on parhaimmillaan parin päivän kuluttua valmistamisesta. Tarjoa se tervetuliaisjuomana tai nauti aterialla.
3.5
0
Julkaistu: 2.4.2012


Ainekset (15 annosta)

  • 2½ dlmustaherukan tuoreita lehtiä
  • 2½ dlraparperipaloja
  • 2 lvettä
  • 2 dlsokeria
  • pieni nokaretuorehiivaa
  • 1sitruunan mehu
Tulosta

Huuhdo viinimarjanlehdet ja raparperivarret. Kuori ja paloittele raparperi noin 3 cm:n paloiksi.

Pane huuhdotut mustaherukanlehdet isoon, noin 5 l kulhoon.

Keitä kattilassa raparperipaloja ja vettä parin minuutin ajan.

Kaada vesi raparpereineen kiehuvana lehtien päälle. Anna jäähtyä hieman

Lisää kulhoon sokeri. Sekoita, kunnes sokeri on liuennut nesteeseen.

Jäähdytä seos kädenlämpöiseksi. Lisää sekaan hiiva. Peitä juoma kannella ja anna sen tekeytyä viileässä seuraavaan päivään.

Siivilöi juomasta pois lehdet ja raparperipalat. Lisää siivilöity sitruunamehu. Pullota juoma puhtaisiin pulloihin ja säilytä viileässä.

Juoma on parhaimmillaan parin päivän kuluttua valmistamisesta. Tarjoa se tervetuliaisjuomana tai nauti aterialla.

Huom! Juoman tekeytymisaika on 12 tuntia. 

MITÄ PIDIT?
3.48
Kommentoi »