Raparperi-louhisaari-juoma

Reseptin ainekset (15 annosta)
- 2½ dlmustaherukan tuoreita lehtiä
- 2½ dlraparperipaloja
- 2 lvettä
- 2 dlsokeria
- pieni nokaretuorehiivaa
- 1sitruunan mehu
Huuhdo viinimarjanlehdet ja raparperivarret. Kuori ja paloittele raparperi noin 3 cm:n paloiksi.
Pane huuhdotut mustaherukanlehdet isoon, noin 5 l kulhoon.
Keitä kattilassa raparperipaloja ja vettä parin minuutin ajan.
Kaada vesi raparpereineen kiehuvana lehtien päälle. Anna jäähtyä hieman
Lisää kulhoon sokeri. Sekoita, kunnes sokeri on liuennut nesteeseen.
Jäähdytä seos kädenlämpöiseksi. Lisää sekaan hiiva. Peitä juoma kannella ja anna sen tekeytyä viileässä seuraavaan päivään.
Siivilöi juomasta pois lehdet ja raparperipalat. Lisää siivilöity sitruunamehu. Pullota juoma puhtaisiin pulloihin ja säilytä viileässä.
Juoma on parhaimmillaan parin päivän kuluttua valmistamisesta. Tarjoa se tervetuliaisjuomana tai nauti aterialla.
Huom! Juoman tekeytymisaika on 12 tuntia.