Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Raparperista tehty Louhisaaren juoma

12 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 12 h 0 min

Tässäpä täydellinen kesäjuoma! Raparperinen Louhisaaren juoma on parhaimmillaan parin päivän kuluttua valmistamisesta. Tarjoa se tervetuliaisjuomana tai nauti aterialla.

2.4.2012
Reseptin ainekset
15 annosta
2½ dl
mustaherukan tuoreita lehtiä
2½ dl
raparperipaloja
2 l
vettä
2 dl
sokeria
pieni nokare
tuorehiivaa
1
sitruunan mehu

Huuhdo viinimarjanlehdet ja raparperivarret. Kuori ja paloittele raparperi noin 3 cm:n paloiksi.

Pane huuhdotut mustaherukanlehdet isoon, noin 5 l kulhoon.

Keitä kattilassa raparperipaloja ja vettä parin minuutin ajan.

Kaada vesi raparpereineen kiehuvana lehtien päälle. Anna jäähtyä hieman

Lisää kulhoon sokeri. Sekoita, kunnes sokeri on liuennut nesteeseen.

Jäähdytä seos kädenlämpöiseksi. Lisää sekaan hiiva. Peitä juoma kannella ja anna sen tekeytyä viileässä seuraavaan päivään.

Siivilöi juomasta pois lehdet ja raparperipalat. Lisää siivilöity sitruunamehu. Pullota juoma puhtaisiin pulloihin ja säilytä viileässä.

Juoma on parhaimmillaan parin päivän kuluttua valmistamisesta. Tarjoa se tervetuliaisjuomana tai nauti aterialla.

Huom! Juoman tekeytymisaika on 12 tuntia. 

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt