


Raparperi-inkiväärimaljat
2 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 2 h 0 min
Kevään tyylikkäin ja virkistävin maljajuoma on tässä! Raparperi, sitruuna, inkivääri ja sokeri solmivat yhdessä kieltä viekoittelevan liiton. Kun päälle kaataa makeaa jälkiruokaviiniä, menestys on sinetöity. Skål!
Reseptin ainekset
6 annosta
5 dl
raparperia (paloiteltuna)
1 rkl
tuoretta inkivääriä silputtuna
1 rkl
sitruunamehua
1 rkl
vettä
1 1/2 dl
sokeria
Lisäksi
makeaa jälkiruokaviiniä (esim. La Caliera Borgo Maragliano Moscato d'Asti)
Mittaa kattilaan pilkotut raparperit, silputtu tuore inkivääri, vesi, sitruunamehu ja sokeri.
Kiehauta seos ja keitä välillä sekoitellen 5 minuuttia. Halutessasi voit puristaa liemen tiheän siivilän läpi.
Siirrä jäähtynyt raparperiliemi peitettynä jääkaappiin ja viilennä hyvin ennen tarjoamista.
Kaada lasien pohjalle tilkka raparperi-inkiväärilientä. Pidennä juoma makealla ja kuohuvalla jälkiruokaviinillä.
Tarjoa heti.
Voit valmistaa raparperi-inkivääriliemen jääkaappiin odottamaan jo pari päivää ennen tarjoamista. Halutessasi voit jättää inkiväärin pois ja / tai korvata sitruunamehun limetinmehulla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat