Maku

Raparperi-inkiväärimaljat

2 h 20 min
0
0

Raparperi-inkiväärimaljat

Kevään tyylikkäin ja virkistävin maljajuoma on tässä! Raparperi, sitruuna, inkivääri ja sokeri solmivat yhdessä kieltä viekoittelevan liiton. Kun päälle kaataa makeaa jälkiruokaviiniä, menestys on sinetöity. Skål!
Teksti Baking Instinct
Kuvat Baking Instinct
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 5 dlraparperia (paloiteltuna)
  • 1 rkltuoretta inkivääriä silputtuna
  • 1 rklsitruunamehua
  • 1 rklvettä
  • 1 1/2 dlsokeria

Lisäksi

  • makeaa jälkiruokaviiniä (esim. La Caliera Borgo Maragliano Moscato d'Asti)

Tee näin

2 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN2 h

Mittaa kattilaan pilkotut raparperit, silputtu tuore inkivääri, vesi, sitruunamehu ja sokeri.

Kiehauta seos ja keitä välillä sekoitellen 5 minuuttia. Halutessasi voit puristaa liemen tiheän siivilän läpi.

Siirrä jäähtynyt raparperiliemi peitettynä jääkaappiin ja viilennä hyvin ennen tarjoamista. 

Kaada lasien pohjalle tilkka raparperi-inkiväärilientä. Pidennä juoma makealla ja kuohuvalla jälkiruokaviinillä.

Tarjoa heti.

Vinkki!

Voit valmistaa raparperi-inkivääriliemen jääkaappiin odottamaan jo pari päivää ennen tarjoamista. Halutessasi voit jättää inkiväärin pois ja / tai korvata sitruunamehun limetinmehulla.
MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä