Ranskalaiset vohvelit

3 h 30 min
0
0

Ranskalaiset vohvelit

Ranskalaiset vohvelit kruunaavat juhlavan kahvihetken. Lehtevät taikinalevyt täytetään kermaisella mokkakiisselillä.
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Joonas Vuorinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (30 kpl)

Taikina

  • 200 gvoita
  • 3 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1 1/2 dlkuohukermaa (kylmää)

Pinnalle

  • 1 dlsokeria (Siro)

Mokkakiisseli

  • 2 dlkuohukermaa
  • 1/2 dlsokeria
  • 2 rklmaissitärkkelystä
  • 2 tlpikakahvijauhetta
  • 75 gvoita (pehmeää)
  • 1 tlvaniljasokeria

Tee näin

3 h 30 min
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN2 h 30 min

Valmista taikina nyppimällä kuutioitu kylmä voi ja jauhot murumaiseksi seokseksi.

Lisää kerma ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Älä vaivaa, jotta taikinaan ei muodostu sitkoa. Siirrä taikina pakastepussiin ja taputtele ohuemmaksi levyksi. Nosta jääkaappiin pariksi tunniksi.

Kauli taikina jauhotetulla alustalla kahdeksi suorakaiteen muotoiseksi ja ohuehkoksi (2–3 mm) levyksi.

Ripottele levyille sokeria. Pistele taikina haarukalla ja jaa se taikinapyörällä pieniksi neliöiksi (n. 3 x 3 cm). Nosta neliöt lastalla leivinpaperoidulle uunipellille.

Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 7–10 minuuttia, vaaleanruskeiksi ja rapeiksi. Ripottele vastapaistetuille neliöille hieman sokeria. Jäähdytä ritilällä.

Mittaa pinnoitettuun kattilaan kiisseliainekset voita ja vaniljasokeria lukuun ottamatta. Kuumenna keskilämmöllä ja koko ajan sekoittaen, noin 5 minuuttia kunnes kiisseli sakenee.

Ota kattila pois levyltä ja sekoita siihen kuutioitu voi ja vaniljasokeri. Siirrä kiisseli jääkaappiin.

Levitä hieman kiisseliä vohvelipalalle. Nosta toinen pala päälle kanneksi. Täytä loput vohvelit samaan tapaan.

Säilytä kannellisessa rasiassa viileässä. Parhaimmillaan vohvelit ovat vastatäytettyinä, jolloin ne ovat rapeimmillaan.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä