


Ranskalainen konjakkikastike liharuoille
1 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 0 min
Ranskalainen konjakkikastike on ylellinen lisä meheville liharuoille. Ota resepti talteen ja kruunaa ateria kastikkeella, josta ei makua puutu!
Reseptin ainekset
10 annosta
1 kpl
salottisipulia
1 kpl
porkkanaa
1 kpl
palsternakkaa
100 g
juuriselleriä
15 g
voita
1 rkl
sokeria
2 rkl
punaviinietikkaa
1 rkl
mustapippuria (kokonaisia)
1 kpl
laakerinlehteä
1 rkl
tuoretta rosmariinia
1 rkl
tuoretta timjamia
7 1/2 dl
punaviiniä
4 dl
kastikepohjaa (demi-glace)
1/4 dl
konjakkia
1/4 tl
suolaa
15 g
voita
Kuori ja leikkaa sipuli ja juurekset pieniksi kuutioiksi. Kuullota aineksia voissa laakeassa kattilassa tai paistokasarissa hetken aikaa.
Lisää kattilaan sokeri, etikka, mausteet ja viini. Anna seoksen kiehua noin puoleen eli noin puoli tuntia.
Lisää kastikepohja ja anna seoksen kiehua reilusti kokoon noin puolen tunnin ajan, kunnes kastike on tummanruskeaa.
Siivilöi kastike, kaada takaisin kattilaan. Lisää joukkoon konjakki ja tarkista kastikkeen suola. Vatkaa mukaan vielä nokare voita konjakkikastiketta kiillottamaan.
Tarjoa konjakkikastike liharuokien seurana.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat