Maku

Ranskalainen konjakkikastike liharuoille

1 h 20 min
3.8
1

Ranskalainen konjakkikastike liharuoille

GL
MU
1
3.8
Teksti Marita Joutjärvi
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

  • 1 kplsalottisipulia
  • 1 kplporkkanaa
  • 1 kplpalsternakkaa
  • 100 gjuuriselleriä
  • 15 gvoita
  • 1 rklsokeria
  • 2 rklpunaviinietikkaa
  • 1 rklmustapippuria (kokonaisia)
  • 1 kpllaakerinlehteä
  • 1 rkltuoretta rosmariinia
  • 1 rkltuoretta timjamia
  • 7 1/2 dlpunaviiniä
  • 4 dlkastikepohjaa (demi-glace)
  • 1/4 dlkonjakkia
  • 1/4 tlsuolaa
  • 15 gvoita

Tee näin

1 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN1 h

Kuori ja leikkaa sipuli ja juurekset pieniksi kuutioiksi. Kuullota aineksia voissa laakeassa kattilassa tai paistokasarissa hetken aikaa.

Lisää kattilaan sokeri, etikka, mausteet ja viini. Anna seoksen kiehua noin puoleen eli noin puoli tuntia.

Lisää kastikepohja ja anna seoksen kiehua reilusti kokoon noin puolen tunnin ajan, kunnes kastike on tummanruskeaa.

Siivilöi kastike, kaada takaisin kattilaan. Lisää joukkoon konjakki ja tarkista kastikkeen suola. Vatkaa mukaan vielä nokare voita konjakkikastiketta kiillottamaan.

Tarjoa konjakkikastike liharuokien seurana.

MITÄ PIDIT?
3.8
Katso myös nämä