Maku

Raikas sitruunasilli

48 h 10 min
GL
MA
MU
5
0

Kaipaatko silliisi raikkautta? Testaa tämä kirpeän sitruunainen silli, joka maustuu kunnolla vähintään vuorokauden.
Tulosta
Teksti Taina Salovaara
Kuvat Riikka Kantinkoski

Ainekset (6 annosta)

  • 400 gsillifileetä (4 kpl)
  • 1/2 kplsitruunaa (4 viipaletta)

Liemi

  • 1 dlvettä
  • 1 dlsokeria
  • 1 dlsitruunamehua
  • 2 rklväkiviinaetikkaa
  • 2 tlsinapinsiemeniä
  • 4 kplmaustepippuria

Viimeistelyyn

  • 2 rkltuoretta tilliä (tai sitruunamelissaa)

Tee näin

48 h 10 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN48 h

Valmista sitruunasilli näin:

Liota suolaisia sillifileitä kylmässä vedessä 2–4 tuntia. Kevytsuolatuille fileille riittää huuhtominen.

Paloittele sillifileet haarukkapaloiksi. Lado palat purkkiin kerroksittain sitruunaviipaleiden kanssa.

Kiehauta vesi, sokeri, sitruunamehu, etikka ja mausteet kattilassa. Anna liemen jäähtyä ja kaada se sillipalojen päälle. Anna maustua viileässä 1–2 vuorokautta.

Koristele sitruunasilli tillillä tai sitruunamelissalla.

MITÄ PIDIT?
5