Maku

Raikas sitruunasilli

48 h 10 min
{
Aktiivinen
10 min
Passiivinen
48 h
Kaipaatko silliisi raikkautta? Testaa tämä kirpeän sitruunainen silli, joka maustuu kunnolla vähintään vuorokauden.
GL
MA
MU
5
0
Julkaistu: 21.10.2016


Ainekset (6 annosta)

  • 400 gsillifileetä (4 kpl)
  • 1/2 kplsitruunaa (4 viipaletta)

Liemi

  • 1 dlvettä
  • 1 dlsokeria
  • 1 dlsitruunamehua
  • 2 rklväkiviinaetikkaa
  • 2 tlsinapinsiemeniä
  • 4 kplmaustepippuria

Viimeistelyyn

  • 2 rkltuoretta tilliä (tai sitruunamelissaa)
Tulosta

Valmista sitruunasilli näin:

Liota suolaisia sillifileitä kylmässä vedessä 2–4 tuntia. Kevytsuolatuille fileille riittää huuhtominen.

Paloittele sillifileet haarukkapaloiksi. Lado palat purkkiin kerroksittain sitruunaviipaleiden kanssa.

Kiehauta vesi, sokeri, sitruunamehu, etikka ja mausteet kattilassa. Anna liemen jäähtyä ja kaada se sillipalojen päälle. Anna maustua viileässä 1–2 vuorokautta.

Koristele sitruunasilli tillillä tai sitruunamelissalla.

Kommentoi »