Maku

Kuhaceviche – pikamatka Latinalaiseen Amerikkaan

45 min
GL
MA
MU
5
1

Ceviche on ihanan raikas kalaherkku, jossa raaka kala kypsytetään limemehulla. Kuutioi kuha, nosta palat uimaan marinadiin ja malta hetki. Tarjoa cevichen seurana avokadoa ja tuoretta hienonnettua korianteria. Onko tässä sinun joulupöytäsi yllättäjä?
Tulosta
Teksti Jasmin Raitakari
Kuvat Hannes Paananen

Ainekset (6 annosta)

Kuhaceviche

  • 600 gkuhafileetä
  • 1punasipuli
  • 1tuore chili
  • 1valkosipulinkynsi
  • 5limeä
  • 1/2 tlsuolaa
  • 2 tlruokosokeria
  • 2 dltuoretta korianteria (hienonnettuna)

Tarjoilu

  • 2avokadoa
  • 1 dltuoretta korianteria (hienonnettuna)

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN30 min

Kuhaceviche tehdään näin:

  1. Leikkaa kuhafileet sentin kuutioiksi. Kuori ja leikkaa sipuli ohuiksi viipaleiksi. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna chili. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi.
  2. Purista limeistä mehut. Kaada limemehu kulhoon ja sekoita kaikki cevichen ainekset hyvin. Anna marinoitua puoli tuntia ennen tarjoilua.
  3. Tarjoa ceviche avokadokuutioiden, korianterin ja rapean näkkileivän kera.

Vinkki!

Voit korvata kuhan lohella.

MITÄ PIDIT?
5