Maku

Rahkapannukakku

1 h 10 min
4
17

Rahkapannukakku

Teksti Eeva-Riitta Tuominen
Kuvat Martti Leppä
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 3 kplmunaa
  • 8 dlrasvatonta maitoa
  • 4 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 2 rklsokeria
  • 1 tlsuolaa
  • 40 gvoita
  • 250 gmaitorahkaa

Tee näin

1 h 10 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN1 h

Vatkaa pannukakkutaikinan munat kulhossa ja sekoita joukkoon 2 dl maidosta. Vatkaa jauhot joukkoon desi kerrallaan. Lisää sokeri ja suola ja sitten loppu maito hyvin sekoittaen. Anna taikinan turvota puolisen tuntia. Sulata sillä aikaa rasva ja lämmitä uuni 225 asteeseen.
Sekoita taikinaan vähän jäähtynyt rasvasula ja rahka ja kaada voidellulle, reunalliselle uuninpellille. Voit myös käyttää kahta tasapohjaista voideltua kakkuvuokaa, jolloin pannarista tulee paksumpaa. Paista uunissa noin 30 minuuttia, kunnes rahkapannukakku on pinnalta kauniin kullanruskea. Tarjoa rahkapannari hillon kanssa.

•Voit halutessasi jättää rahkan pois pannukakkutaikinasta.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä