Maku

Punaviinikastike liharuoalle

1 h 15 min
4.1
4

Punaviinikastike liharuoalle

MU
4
4.1
Teksti Marita Joutjärvi
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 1 kplporkkanaa (pieninä kuutioina)
  • 2 kplsalottisipulia (silputtuna)
  • 1 rklvoita
  • 2 rklsokeria
  • 7 1/2 dlpunaviiniä (hedelmäistä)
  • 1 rkltuoretta rosmariinia
  • 1 rkltuoretta timjamia
  • 5 dlkastikepohjaa (demi-glace) (esim.Puljonki)
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1/4 tlsuolaa

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN1 h

Kuullota porkkanoita ja sipuleita ruskistamatta voissa laakeassa paistokasarissa. Lisää sokeri ja anna karamellisoitua hetki.
Lisää punaviini, rosmariini ja timjami. Anna kiehua melko voimakkaasti. Keitä seosta kasaan niin, että sitä on enää jäljellä puolet. Aikaa menee noin 1/2 tuntia.
Lisää demi-glace ja anna jälleen kiehua noin puolet kasaan eli puolisen tuntia. Kiehuessaan kastike paksuuntuu.
Mausta punaviinikastike pippurilla ja suolalla. Tarkista punaviinikastikkeen maku ja siivilöi kattilaan odottamaan.
•Tarjoa punaviinikastike pihvin ja esimerkiksi keitettyjen ruusukaalien kera.

MITÄ PIDIT?
4.1
Katso myös nämä