Kuvat
Julkaistu 5.12.2011

Punaviinikastike liharuoalle
Reseptin ainekset (6 annosta)
- 1 kplporkkanaa (pieninä kuutioina)
- 2 kplsalottisipulia (silputtuna)
- 1 rklvoita
- 2 rklsokeria
- 7 1/2 dlpunaviiniä (hedelmäistä)
- 1 rkltuoretta rosmariinia
- 1 rkltuoretta timjamia
- 5 dlkastikepohjaa (demi-glace) (esim.Puljonki)
- 1/4 tlmustapippuria
- 1/4 tlsuolaa
Kuullota porkkanoita ja sipuleita ruskistamatta voissa laakeassa paistokasarissa. Lisää sokeri ja anna karamellisoitua hetki. Lisää punaviini, rosmariini ja timjami. Anna kiehua melko voimakkaasti. Keitä seosta kasaan niin, että sitä on enää jäljellä puolet. Aikaa menee noin 1/2 tuntia. Lisää demi-glace ja anna jälleen kiehua noin puolet kasaan eli puolisen tuntia. Kiehuessaan kastike paksuuntuu. Mausta punaviinikastike pippurilla ja suolalla. Tarkista punaviinikastikkeen maku ja siivilöi kattilaan odottamaan. •Tarjoa punaviinikastike pihvin ja esimerkiksi keitettyjen ruusukaalien kera.