Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Punaherukkamehu

2 h 20 min
{
Aktiivinen 50 min
Passiivinen 1 h 30 min

Punaherukkamehu maistuu sopivan raikkaalta. Kerää puutarhan marjat talteen ja valmista herkullista höyrymehua helposti. Katso ohje!

Reseptin ainekset
1 kpl
Punaherukkamehu
4000 g
punaherukoita
15 dl
sokeria

Punaherukkamehu valmistuu mehumaijalla näin:

  1. Punnitse marjat. Huuhdo ne tarvittaessa mehumaijan rei’itetyssä osassa ja anna valua. Poista lehdet ja mahdolliset pilaantunet marjat. Marjat voit mehustaa terttuineen.
  2. Täytä mehustimen alaosa eli pohjakattila vedellä ja kuumenna. Nosta marjakehikko eli rei’itetty osa pohjakattilan päälle. Sulje kansi tiiviisti. Anna veden kiehua reippaasti koko mehustamisen ajan.
  3. Ota ensimmäinen mehuerä reilun puolen tunnin kuluttua suureen kattilaan, ja kaada takaisin vaalentuneiden marjojen päälle.
  4. Anna mehun valua kattilaan. Anna marjojen mehustua 1–1½tuntia, kunnes marjat ovat täysin vaalentuneet.
  5. Lisää sokeri kattilaan, sekoita kunnes sokeri on liuennut. Kiehauta nopeasti.
  6. Kaada punaherukkamehua kattilasta kannuun ja täytä kuumennetut pullot suppilon avulla piripintaan. Sulje heti puhtailla korkeilla. Pyyhi pulloista märällä pyyhkeellä kaikki valumat pois. Säilytä punaherukkamehupullot viileässä.

Marjakiloa kohti tarvitset sokeria noin 300 g, eli 3½ dl.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt