Punaherukkamehu
2 h 20 min
{
Aktiivinen
50 minPassiivinen
1 h 30 minPunaherukkamehu maistuu sopivan raikkaalta. Kerää puutarhan marjat talteen ja valmista herkullista höyrymehua helposti. Katso ohje!
GL
KA
LA
MA
MU
3
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 9.9.2010

Punaherukkamehu
Reseptin ainekset (1 kpl)
Punaherukkamehu
- 4000 gpunaherukoita
- 15 dlsokeria
Punaherukkamehu valmistuu mehumaijalla näin:
- Punnitse marjat. Huuhdo ne tarvittaessa mehumaijan rei’itetyssä osassa ja anna valua. Poista lehdet ja mahdolliset pilaantunet marjat. Marjat voit mehustaa terttuineen.
- Täytä mehustimen alaosa eli pohjakattila vedellä ja kuumenna. Nosta marjakehikko eli rei’itetty osa pohjakattilan päälle. Sulje kansi tiiviisti. Anna veden kiehua reippaasti koko mehustamisen ajan.
- Ota ensimmäinen mehuerä reilun puolen tunnin kuluttua suureen kattilaan, ja kaada takaisin vaalentuneiden marjojen päälle.
- Anna mehun valua kattilaan. Anna marjojen mehustua 1–1½tuntia, kunnes marjat ovat täysin vaalentuneet.
- Lisää sokeri kattilaan, sekoita kunnes sokeri on liuennut. Kiehauta nopeasti.
- Kaada punaherukkamehua kattilasta kannuun ja täytä kuumennetut pullot suppilon avulla piripintaan. Sulje heti puhtailla korkeilla. Pyyhi pulloista märällä pyyhkeellä kaikki valumat pois. Säilytä punaherukkamehupullot viileässä.
Marjakiloa kohti tarvitset sokeria noin 300 g, eli 3½ dl.

Hilloa, mehua vai nektaria? 3 helppoa tapaa säilöä kesän maut talven varalle

Mehustaminen säilöö kesän parhaat maut – näin onnistut!

Mustaherukkamehu – pistä mehumaija töihin ja valmista perinteinen höyrymehu itse
Kotivinkki

Punaherukkahillo haastaa puolukkaisen serkkunsa arkiruokien höystäjänä – näin teet herkullisen hillon helposti
Kotivinkki

Mansikka-punaherukkahillo
Maku

Pohjolan kuningatarhillo
Maku

Punaherukkapiiras – kotimaisista marjoista leivottu herkku kirpeiden makujen ystävälle
Maku

Punaherukkakakku – helppo vuokaherkku valloittaa Omar-sattumilla ja kinuskiraidoilla
Kotivinkki