Punaherukkamehu

2 h 20 min
5
1

Punaherukkamehu

GL
KA
LA
MA
MU
1
5
Teksti Marita Joutjärvi
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (1 kpl)

  • 4000 gpunaherukoita
  • 15 dlsokeria

Tee näin

2 h 20 min
{
AKTIIVINEN50 min
PASSIIVINEN1 h 30 min

(marjakiloa kohti sokeria noin 300 g, eli 3 1/2 dl)
Näin valmistat höyrymehun mehumaijalla:
Punnitse marjat. Huuhdo ne tarvittaessa mehumaijan rei’itetyssä osassa ja anna valua. Poista lehdet ja mahdolliset pilaantunet marjat. Marjat voit mehustaa terttuineen.
Täytä mehustimen alaosa eli pohjakattila vedellä ja kuumenna.
Nosta marjakehikko eli rei’itetty osa pohjakattilan päälle. Sulje kansi tiiviisti. Anna veden kiehua reippaasti koko mehustamisen ajan.
Ota ensimmäinen mehuerä reilun puolen tunnin kuluttua suureen kattilaan, ja kaada takaisin vaalentuneiden marjojen päälle.
Anna mehun valua kattilaan. Anna marjojen mehustua 1–1 1/2 tuntia, kunnes marjat ovat täysin vaalentuneet.
Lisää sokeri kattilaan, sekoita kunnes sokeri on liuennut. Kiehauta nopeasti.
Kaada punaherukkamehua kattilasta kannuun ja täytä kuumennetut pullot suppilon avulla piripintaan. Sulje heti puhtailla korkeilla. Pyyhi pulloista märällä pyyhkeellä kaikki valumat pois. Säilytä punaherukkamehupullot viileässä.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä