Maku

Punaherukkahyytelö

40 min
4
0

Punaherukkahyytelö

GL
KA
LA
MA
MU
0
4
Teksti Mervi Melasniemi
Kuvat Kirsi Salovaara
Tulosta
Mainos

Ainekset (1 annosta)

  • 10 dlhöyrymehua (sokeriton) (punaherukka)
  • 9 dlsokeria

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN20 min

Mittaa mehu kattilaan ja kuumenna se kiehuvaksi. Sekoita sokeri vähitellen joukkoon. Keitä sekoittamatta noin 20 minuuttia.

Tee hyytelökoe: Valuta ruokalusikallinen hyytelöä lautaselle, jäähdytä nopeasti vaikka jääkaapissa ja vedä lusikalla vako hyytelöläntin keskelle. Jos vako ei umpeudu, on punaherukkahyytelö valmista.

Kuori vaahto pinnalta. Purkita punaherukkahyytelö. Anna jäähtyä ja vie kylmään.

•Jos hyytelö ei noin 20 minuutin keittämisen jälkeen ole hyytynyt, lisää hyytelöimisainetta (Melatin). Katso tarkemmat ohjeet pakkauksesta.

•1 kg eli 2 l marjoja tuottaa noin litran mehua.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä