


Pikkaisen parempi muusi
Pottuvoi – ruskistettu voi antaa oikaisijan perunamuusiin paahteisen maun
30 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 20 min
Pottuvoi valmistetaan kevyesti soseutetuista perunoista ja notkistetaan reilulla määrällä voita. Kutkuttavan maun salaisuus piilee voin ruskistamisessa.
Reseptin ainekset
4 annosta
Pottuvoi
1 kg
jauhoisia perunoita
150 g
voita
½ tl
muskottipähkinää
1 tl
suolaa
Pottuvoi – ohje:
- Pese, kuori ja kuutioi perunat. Keitä perunat suolalla maustetussa vedessä kypsiksi, 15–20 minuuttia.
- Tee sillä aikaa ruskistettu voi. Sulata voi pannulla. Ruskista keskilämmöllä samalla sekoittaen. Kun voi alkaa tuoksua pähkinäiseltä ja kuohahtaa kunnolla, siirrä pannu pois liedeltä.
- Valuta perunat ja kaada ruskistettu voi niiden joukkoon (voit halutessasi säästää tilkan päälle valutettavaksi). Lisää muskotti ja suola. Soseuta perunat kevyesti perunanuijalla tai -survimella. Sekoita pottuvoi nopeasti tasaiseksi (ja valuta loput ruskistetusta voista päälle).
Vinkit!
- Voit kypsentää perunat kokonaisina kuorineen 200-asteisessa uunissa (noin tunnin ajan). Koverra sisukset lämpimänä, soseuta ja lisää muut aineet.
- Voit halutessasi lisätä voin perunoiden joukkoon myös sellaisenaan ruskistamatta.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat