Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Pikkaisen parempi muusi

Pottuvoi – ruskistettu voi antaa oikaisijan perunamuusiin paahteisen maun

30 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 20 min

Pottuvoi valmistetaan kevyesti soseutetuista perunoista ja notkistetaan reilulla määrällä voita. Kutkuttavan maun salaisuus piilee voin ruskistamisessa.

7.11.2025
Reseptin ainekset
4 annosta
Pottuvoi
1 kg
jauhoisia perunoita
150 g
voita
½ tl
muskottipähkinää
1 tl
suolaa

Pottuvoi – ohje:

  1. Pese, kuori ja kuutioi perunat. Keitä perunat suolalla maustetussa vedessä kypsiksi, 15–20 minuuttia.
  2. Tee sillä aikaa ruskistettu voi. Sulata voi pannulla. Ruskista keskilämmöllä samalla sekoittaen. Kun voi alkaa tuoksua pähkinäiseltä ja kuohahtaa kunnolla, siirrä pannu pois liedeltä.
  3. Valuta perunat ja kaada ruskistettu voi niiden joukkoon (voit halutessasi säästää tilkan päälle valutettavaksi). Lisää muskotti ja suola. Soseuta perunat kevyesti perunanuijalla tai -survimella. Sekoita pottuvoi nopeasti tasaiseksi (ja valuta loput ruskistetusta voista päälle).

Vinkit!

  • Voit kypsentää perunat kokonaisina kuorineen 200-asteisessa uunissa (noin tunnin ajan). Koverra sisukset lämpimänä, soseuta ja lisää muut aineet.
  • Voit halutessasi lisätä voin perunoiden joukkoon myös sellaisenaan ruskistamatta.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeemme tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt