Maku

Possuvartaat ja nektariinisalsa

2 h 30 min
4
0

Possuvartaat ja nektariinisalsa

GL
MA
MU
0
4
Kesäiset possu-paprikavartaat saavat seurakseen makean ja tulisen nektariinisalsan. Tänään on hyvä päivä grillata!
Teksti Annika Elomaa
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 800 gporsaan sisäfileetä
  • 1 kplpunaista paprikaa
  • 1 kplkeltaista paprikaa
  • 1 kplvihreää paprikaa

Marinadi

  • 1/2 dlruokaöljyä
  • 1 1/2 rkllimettimehua
  • 1 rkllihafondia
  • 1 tljuoksevaa hunajaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Nektariinisalsa

  • 3 kplnektariinia
  • 125 gkirsikkatomaattia
  • 1 kplkesäsipulia
  • 1 kpltuoretta chiliä
  • 2 rklruokaöljyä
  • 1/2 rkljuoksevaa hunajaa
  • 1 tltuoretta inkivääriä (raasteena)
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Tee näin

2 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN2 h

Sekoita marinadin ainekset. Leikkaa possunfilee noin 2 sentin viipaleiksi. Nosta lihaviipaleet muovipussiin ja kaada joukkoon marinadi. Anna marinoitua kylmässä vähintään pari tuntia pussia välillä käännellen.

Pese ja halkaise nektariinit ja poista niistä kivet. Kuutioi nektariinit. Hienonna tomaatit, sipuli ja halkaistu chilipalko, josta on poistettu siemenet. Lisää öljy, hunaja ja inkivääriraaste. Mausta salsa suolalla ja pippurilla. Nosta salsa jääkaappiin maustumaan.

Ota lihat huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen grillausta. Pese ja paloittele paprikat. Pujota paprikapalat ja lihaviipaleet grillivartaisiin. Grillaa possuviipaleita noin 10 minuuttia välillä käännellen.

Tarjoa possuvartaat nektariinisalsan ja uusien perunoiden kanssa.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä