3,8(39)
Possuvartaat ja nektariinisalsa
Gluteeniton
Maidoton
Munaton
2 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 2 h
Kesäiset possu-paprikavartaat saavat seurakseen makean ja tulisen nektariinisalsan. Tänään on hyvä päivä grillata!
Julkaistu 1.8.2009
Maku
Reseptin ainekset
4 annosta
800 gporsaan sisäfileetä
1 kplpunaista paprikaa
1 kplkeltaista paprikaa
1 kplvihreää paprikaa
Marinadi
1/2 dlruokaöljyä
1 1/2 rkllimettimehua
1 rkllihafondia
1 tljuoksevaa hunajaa
1/4 tlmustapippuria
Nektariinisalsa
3 kplnektariinia
125 gkirsikkatomaattia
1 kplkesäsipulia
1 kpltuoretta chiliä
2 rklruokaöljyä
1/2 rkljuoksevaa hunajaa
1 tltuoretta inkivääriä (raasteena)
1/4 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria

Sekoita marinadin ainekset. Leikkaa possunfilee noin 2 sentin viipaleiksi. Nosta lihaviipaleet muovipussiin ja kaada joukkoon marinadi. Anna marinoitua kylmässä vähintään pari tuntia pussia välillä käännellen.

Pese ja halkaise nektariinit ja poista niistä kivet. Kuutioi nektariinit. Hienonna tomaatit, sipuli ja halkaistu chilipalko, josta on poistettu siemenet. Lisää öljy, hunaja ja inkivääriraaste. Mausta salsa suolalla ja pippurilla. Nosta salsa jääkaappiin maustumaan.

Ota lihat huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen grillausta. Pese ja paloittele paprikat. Pujota paprikapalat ja lihaviipaleet grillivartaisiin. Grillaa possuviipaleita noin 10 minuuttia välillä käännellen.

Tarjoa possuvartaat nektariinisalsan ja uusien perunoiden kanssa.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.