Maku

Possu-kasvisvokki

50 min
4
0

Possu-kasvisvokki

MA
LA
0
4
Teksti Mervi Melasniemi
Kuvat Chikako Harada
Tulosta
Mainos

Ainekset (5 annosta)

  • 500 gporsaanlihasuikaleita
  • 2 rklsoijakastiketta
  • 2 rklmakeaa chilikastiketta
  • 2 rkllimettimehua
  • 1 kplvalkosipulinkynttä
  • 2 kplporkkanaa
  • 1/3 kplpurjoa
  • 1 kplpunaista paprikaa
  • 300 gparsakaalia
  • 2 rklruokaöljyä

Tarjoiluun

  • 250 gvenhänuudeleita

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN35 min

Kumoa lihasuikaleet astiaan ja mittaa päälle soija- ja chilikastike sekä limettimehu. Kääntele ja anna marinoitua sen aikaa, kun esivalmistelet kasvikset.

Hienonna valkosipuli, kuori ja suikaloi porkkanat. Suikaloi halkaistu, huuhdeltu purjo. Halkaise paprika, poista siemenet ja suikaloi paprika. Leikkaa parsakaali pieniksi kukinnoiksi.

Pane nuudeleita varten vesi kiehumaan.

Kuumenna öljy vokissa tai paistokasarissa. Nosta reikäkauhalla possusuikaleita muutamassa erässä vokkiin ja kypsennä noin 15 min.

Lisää valkosipulisilppu ja pienennetyt kasvikset. Kypsennä, kunnes porkkanat ovat sopivan kypsiä.

Kun possu-kasvisvokki on melkein valmis, pane nuudelit kattilaan ja kaada niiden päälle kiehuvaa vettä niin, että ne peittyvät. Mausta suolaripauksella. Anna nuudeleiden seistä pakkauksen mukainen aika ja sekoittele välillä.

Valuta nuudelit. Jaa nuudelit ja possu-kasvisvokki annoskulhoihin.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä