Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Portugalilainen kalapata

55 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 25 min
24.4.2013
Reseptin ainekset
6 annosta
1200 g
vaaleaa kalaa (esim. haukea, siikaa, kuhaa tms. perattuna)
2 kpl
sipulia
1/2 kpl
vihreää paprikaa
2 kpl
valkosipulinkynttä
3/4 dl
oliiviöljyä
2 kpl
laakerinlehteä
250 g
sinisimpukoita (pakaste)
200 g
mustekalaa (pakaste)
300 g
perunaa (kuorittuna ja viipaloituna)
3 kpl
tomaattia (viipaloituna)
400 g
tomaattimurskaa
2 tl
suolaa
1 tl
paprikajauhetta
1 tl
kuivattua chiliä (piripiriä hienonnettuna)
2 dl
kuivaa valkoviiniä
3 rkl
persiljaa (hienonnettuna)

Käsittele eri kalalajit patavalmiiksi ja leikkaa ne parin, kolmen sentin paksuisiksi paloiksi. Ripottele kaloille vähän suolaa ja jätä maustumaan.

Leikkaa sipulit ohuiksi renkaiksi. Suikaloi paprika ja viipaloi valkosipulit. Kaada kattilaan öljy ja kuullota kasvikset. Lisää mukaan laakerinlehti. Kumoa kuullotetut kasvikset lautaselle.

Lado kalapadan ainekset kattilaan kerroksittain seuraavassa järjestyksessä: sinisimpukat, mustekalat, kuullotetut kasvikset, perunat, tomaatit, kalat, tomaattimurska, suola, paprikajauhe, piripiri ja valkoviini. Lisää kalapataan lopuksi persilja. Hauduta portugalilaista kalapataa kannen alla noin 25 minuuttia kantta avaamatta.

Tarjoa portugalilaisen kalapadan lisänä vaaleaa maalaisleipää.

  • Jos haluat valmistaa ruoan kalafileistä tarvitset niitä noin 800 g.
  • Piripirit ovat pieniä kuivattuja tulisia chilipaprikoita. Voit korvata ne chilijauheella tai cayennenpippurilla.

*Caldeirada on perinteinen kalastajien ruoka, joka valmistetaan päivän saaliista – yhdestä tai useasta kalalajista sekä simpukoista ja äyriäisistä. Kasvikset täydentävät padan ateriaksi.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt