Portugalilainen kalapata

55 min
4
0

Portugalilainen kalapata

GL
LA
MA
MU
0
4
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 1200 gvaaleaa kalaa (esim. haukea, siikaa, kuhaa tms. perattuna)
  • 2 kplsipulia
  • 1/2 kplvihreää paprikaa
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 3/4 dloliiviöljyä
  • 2 kpllaakerinlehteä
  • 250 gsinisimpukoita (pakaste)
  • 200 gmustekalaa (pakaste)
  • 300 gperunaa (kuorittuna ja viipaloituna)
  • 3 kpltomaattia (viipaloituna)
  • 400 gtomaattimurskaa
  • 2 tlsuolaa
  • 1 tlpaprikajauhetta
  • 1 tlkuivattua chiliä (piripiriä hienonnettuna)
  • 2 dlkuivaa valkoviiniä
  • 3 rklpersiljaa (hienonnettuna)

Tee näin

55 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN25 min

Käsittele eri kalalajit patavalmiiksi ja leikkaa ne parin, kolmen sentin paksuisiksi paloiksi. Ripottele kaloille vähän suolaa ja jätä maustumaan.

Leikkaa sipulit ohuiksi renkaiksi. Suikaloi paprika ja viipaloi valkosipulit. Kaada kattilaan öljy ja kuullota kasvikset. Lisää mukaan laakerinlehti. Kumoa kuullotetut kasvikset lautaselle.

Lado kalapadan ainekset kattilaan kerroksittain seuraavassa järjestyksessä: sinisimpukat, mustekalat, kuullotetut kasvikset, perunat, tomaatit, kalat, tomaattimurska, suola, paprikajauhe, piripiri ja valkoviini. Lisää kalapataan lopuksi persilja. Hauduta portugalilaista kalapataa kannen alla noin 25 minuuttia kantta avaamatta.

Tarjoa portugalilaisen kalapadan lisänä vaaleaa maalaisleipää.

  • Jos haluat valmistaa ruoan kalafileistä tarvitset niitä noin 800 g.
  • Piripirit ovat pieniä kuivattuja tulisia chilipaprikoita. Voit korvata ne chilijauheella tai cayennenpippurilla.

*Caldeirada on perinteinen kalastajien ruoka, joka valmistetaan päivän saaliista – yhdestä tai useasta kalalajista sekä simpukoista ja äyriäisistä. Kasvikset täydentävät padan ateriaksi.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä