Maku

Porsaan potkaa & fenkolia

3.5
0

Porsaan potkaa & fenkolia

Rapean nahan alla piilee ylikypsää suussa sulavaa possua jonka kylkeen haudutettu fenkoli on omiaan
Teksti Onko Nälkä?
Kuvat Onko Nälkä?
Tulosta
Mainos

Ainekset (2 annosta)

  • 1 kplporsaan potkaa
  • 2 tlsuolaa
  • 1 tlmustapippuria rouhittuna
  • 2 kplfenkolia (tai yksi iso)
  • 1 tlfenkolinsiemeniä
  • 1 kplsipulia
  • 2 kplvalkosipulin kynttä hienonnettuna
  • 5 dlkanalientä
  • 2 rkldijon maalaissinappia
  • 2 kpltimjamin oksaa
  • ½ tlvalkopippurijauhetta
  • 100 gsmetanaa
  • 3 rklkylmäpuristettua rypsiöljyä

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Viillota potkasta nahka ja mausta potka suolalla ja mustapippurilla

Lämmitä uuni 150 asteeseen

Lämmitä pata liedellä ja lisää rypsiöljy

Lisää sitten sekaan suikaloidut fenkolit, sipulit, valkosipulit ja freesaa muutama minuutti

mausta fenkolinsiemenillä, valkopippurilla ja tuoreella timjamilla

kun fenkolit ja sipulit alkavat pehmetä, niin lisää joukkoon kanaliemi ja dijon sinappi

Anna kiehua muutama minuutti ja nosta sitten potka päälle ja pata uuniin

Hauduta 2½ tuntia 150 asteessa, nosta sitten lämpö 225 asteeseen ja paista 15min

Käännä potka paista vielä 15min

Nosta pata työlaudalle ja ota potka pois ja kuori paistoksen päältä ylimääräinen rasva pois

sekoita viimeisenä joukkoon smetana ja tarjoa potka fenkolipaistoksen ja esim. perunoiden kera

MITÄ PIDIT?
3.5
Katso myös nämä