Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Porsaan potkaa & fenkolia

Rapean nahan alla piilee ylikypsää suussa sulavaa possua jonka kylkeen haudutettu fenkoli on omiaan

25.2.2016
Reseptin ainekset
2 annosta
1 kpl
porsaan potkaa
2 tl
suolaa
1 tl
mustapippuria rouhittuna
2 kpl
fenkolia (tai yksi iso)
1 tl
fenkolinsiemeniä
1 kpl
sipulia
2 kpl
valkosipulin kynttä hienonnettuna
5 dl
kanalientä
2 rkl
dijon maalaissinappia
2 kpl
timjamin oksaa
½ tl
valkopippurijauhetta
100 g
smetanaa
3 rkl
kylmäpuristettua rypsiöljyä

Viillota potkasta nahka ja mausta potka suolalla ja mustapippurilla

Lämmitä uuni 150 asteeseen

Lämmitä pata liedellä ja lisää rypsiöljy

Lisää sitten sekaan suikaloidut fenkolit, sipulit, valkosipulit ja freesaa muutama minuutti

mausta fenkolinsiemenillä, valkopippurilla ja tuoreella timjamilla

kun fenkolit ja sipulit alkavat pehmetä, niin lisää joukkoon kanaliemi ja dijon sinappi

Anna kiehua muutama minuutti ja nosta sitten potka päälle ja pata uuniin

Hauduta 2½ tuntia 150 asteessa, nosta sitten lämpö 225 asteeseen ja paista 15min

Käännä potka paista vielä 15min

Nosta pata työlaudalle ja ota potka pois ja kuori paistoksen päältä ylimääräinen rasva pois

sekoita viimeisenä joukkoon smetana ja tarjoa potka fenkolipaistoksen ja esim. perunoiden kera

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt