


Porsaan potkaa & fenkolia
Rapean nahan alla piilee ylikypsää suussa sulavaa possua jonka kylkeen haudutettu fenkoli on omiaan
Viillota potkasta nahka ja mausta potka suolalla ja mustapippurilla
Lämmitä uuni 150 asteeseen
Lämmitä pata liedellä ja lisää rypsiöljy
Lisää sitten sekaan suikaloidut fenkolit, sipulit, valkosipulit ja freesaa muutama minuutti
mausta fenkolinsiemenillä, valkopippurilla ja tuoreella timjamilla
kun fenkolit ja sipulit alkavat pehmetä, niin lisää joukkoon kanaliemi ja dijon sinappi
Anna kiehua muutama minuutti ja nosta sitten potka päälle ja pata uuniin
Hauduta 2½ tuntia 150 asteessa, nosta sitten lämpö 225 asteeseen ja paista 15min
Käännä potka paista vielä 15min
Nosta pata työlaudalle ja ota potka pois ja kuori paistoksen päältä ylimääräinen rasva pois
sekoita viimeisenä joukkoon smetana ja tarjoa potka fenkolipaistoksen ja esim. perunoiden kera