Maku

Pollo alla cacciatora

1 h 35 min
MA
MU
4.6
0

Pollo alla cacciatora eli broileria metsästäjän tapaan on yksi italialaisen keittiön rakastetuimmista uuniruoista. Kuten klassikoista aina, myös tästä padasta on olemassa lukemattomia muunnelmia. Tässä versiossa on mukana anjovista, joka antaa liemeen syvyyttä.
Tulosta
Teksti Taina Salovaara
Kuvat Timo Pyykkö

Ainekset (4 annosta)

  • 1250 gbroilerin rintaleikkeitä (tai koipi-reisipaloja)
  • 3 rklvehnäjauhoja
  • 1 1/2 tlsuolaa
  • 1 tlmustapippuria
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 2 kplsalottisipulia (silputtuna)
  • 2 kplvalkosipulinkynttä (murskattuna)
  • 2 1/2 dlpunaviiniä
  • 400 gtomaattia (kokonaisia, säilyke)
  • 6 kplanjovista (fileetä)
  • 2 kpllaakerinlehteä
  • 1 rklrosmariinia (1 oksa)
  • 1 dloliiveja (mustia)

Pinnalle

  • 5 kplkirsikkatomaattia

Tee näin

1 h 35 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN1 h 15 min

Paloittele broilerinpalat nahkoineen. Sekoita lautasella vehnäjauhot, suola ja pippuri. Kääntele palat jauhoissa.

Kuumenna öljy paistinpannulla.  Ruskista broileripalat parissa erässä ja siirrä pataan.

Huuhtaise pannu. Kaada pannulle loraus öljyä.  Kuullota sipuleita hetki. Lisää punaviini, tomaatit liemineen ja anjovikset. Painele tomaatteja ja anjoviksia haarukalla rikki. Lisää laakerinlehdet ja rosmariini. Anna liemen kiehua hetki ja kaada se sitten pataan.

Kypsennä pataa 200-asteisessa uunissa kannen alla reilu tunti. Lisää oliivit kypsennyksen loppupuolella ja jatka hauduttamista. Tarkista tässä vaiheessa, onko mausteita riittävästi.

Lisää valmiin padan pinnalle silputtuja kirsikkatomaatteja. 

  Käytä pataan pullonpohjaviini, joka voi olla myös valkoista. 

MITÄ PIDIT?
4.6